Afwijzing Weert nekslag voor Dynamo

Afwijzing Weert nekslag voor Dynamo

Dagblad de limburger meldt dat de gemeente Weert niet meer wil
meewerken aan het leveren van een geschikte locatie voor Dynamo.
Zie hieronder het artikel:

WEERT – Openluchtfestival Dynamo Open Air (DOA) gaat volgend jaar niét door. Mojo concerts, de organisator van het hardrock festival, kan geen geschikte locatie vinden. De laatste hoop was gevestigd op Weert. Maar het gemeentebestuur, dat er aanvankelijk positief tegenover stond, wil niet meewerken aan de komst van het rockfestival.


Dit is gisteren bekendgemaakt door P. Verkennis van de stichting Bospop uit Weert. Hij is door Mojo gevraagd om het draagvlak voor een dergelijk evenement op het OLS-terrein in de Weerter wijk Boshoven te onderzoeken. Verkennis is door burgemeester K. Majoor op de hoogte gesteld van het besluit.


“Het valt ons nogal rauw op het dak”, zegt R. Trommelen van Mojo na het telefoontje van Verkennis. “Vorige week maandag hebben we een uitgebreide presentatie gehad voor een delegatie van de gemeente. Ik kreeg de indruk dat ze nogal positief waren. Alle signalen wezen er tenminste op.”


De gemeente wil niet zeggen waarom Dynamo niet welkom is. Volgens een woordvoerder is het nog te vroeg om een reactie te geven omdat eerst alle betrokken partijen schriftelijk op de hoogte gesteld moeten worden.


Volgens Verkennis was de afsluiting van de Eindhovenseweg een doorn in het oog van het gemeentebestuur. Maar Verkennis geeft aan dat afsluiting helemaal niet nodig is. Ook schijnt Majoor bang te zijn dat zich problemen voordoen zoals bij het Dance Valley-festival in Spaarnwoude waarbij honderden jongeren onderkoeld raakten. Mojo voelt zich ‘zwaar beledigd’ door deze opmerking omdat zij niks te maken heeft met de organisatie van dit evenement.


Volgens Trommelen is het nu te kort dag geworden om nog op zoek te gaan naar een nieuwe locatie voor het festival dat op 31 mei en 1 en 2 juni plaats zou vinden. Trommelen: “Wij hebben alle kaarten op Weert gezet. Natuurlijk hebben we wel meer plaatsen bekeken, zoals bijvoorbeeld de Eemshaven bij Delfzijl in noord-Groningen. Daar had het gekund. Maar dat zie ik niet zitten. Dat ligt overal te ver vanaf.”


Ook de gemeente Lichtenvoorde (Gelderland) maakte in het verleden geen bezwaar tegen Dynamo. Hier zou het festival dit jaar plaatsvinden, maar is niet doorgegaan in verband met de mkz-crisis. Mojo is ook niet helemaal tevreden over de locatie omdat deze aan de krappe kant is. Bovendien is het nog maar de vraag of de gemeente op zeer korte termijn mee wil werken. Trommelen: “Het blijft sukkelen met Dynamo. Dit jaar is het niet doorgegaan, volgend jaar niet en het jaar daarvoor hadden we ook al grote problemen. Je verliest op deze manier credits. Ik zie het heel somber in voor Dynamo.”


Bron: Dagblad de Limburger