40 jaar poppodium Baroeg : de papieren editie

Het Rotterdamse poppodium Baroeg gooide in 1981 haar deuren open. In de jaren ’90 begon Baroeg zich te richten op de hardere en alternatieve muziek. En met succes. Nationale en internationale acts wisten hun weg te vinden naar de Spinozaweg: van klein tot (nu) groot. Bands als Volbeat, Within Temptation, De Staat, Behemoth, Toontje Lager en Cradle of Filth hebben op het podium gestaan. Maar het gaat Baroeg niet alleen om grote namen: beginnende bands, ‘onbekende’ bands (te klein voor het reguliere circuit) zijn altijd welkom geweest in Rotterdam, mits ze voldoen aan het criterium: hard en alternatief. Het is allemaal terug te vinden in het jubileumboek over het legendarische podium.

40 jaar baroeg-boek

Kortom een mooie, bijzondere geschiedenis waarvan het zonde is wanneer deze niet gedeeld kan worden met iedereen die geïnteresseerd is in een uniek stukje Rotterdam.

Initiator Leo Minderhoud zegt hierover het volgende: De aanleiding voor het uitgeven van het boek was in eerste instantie het 40-jarig bestaan van Baroeg, maar ook mijn enorme verzameling flyers, affiches, knipsels, foto’s en parafernalia. Hoe mooi is het om die samen te brengen in een boek met een overzicht van wat Baroeg in de afgelopen 40 jaar heeft gedaan?!

 Het boek wordt gepresenteerd op vrijdag 23 augustus in Podium Islamunda, om 19:30 uur in aanwezigheid van  (ex-) bestuursleden, (ex-) vrijwilligers, stafleden en programmeurs. Tijdens de presentatie is het boek te koop à € 25,-.

Vanaf 24 augustus is het boek te koop via Baroeg zelf.

Meer info

Datum: Vrijdag 23 augustus 2024
Locatie: Podium Islemunda, Herenwaard 17, 3078 AK Rotterdam
Tijd: 19:30 uur
Tickets: Gratis, maar bezoekers moeten zichzelf aanmelden door een ticket van 0 euro aan te schaffen via deze link

Links: