Uitverkocht Baroeg Open Air in Zuiderpark

Baroeg mocht dit jaar een uitverkochte editie van Baroeg Open Air vieren op zaterdag 9 september in het Zuiderpark in Rotterdam. De ingrediënten: zinderende zomerhitte, koud bier en een line-up met voor elk wat wils. Fotograaf Ruth Mampuys was erbij om deze in vele opzichten recordbrekende editie van BOA vast te leggen op de gevoelige plaat.

Rond het middaguur stond een enthousiast leger aan vrijwilligers klaar om de vroege vogels de toegang tot het terrein te verlenen. En die vroege vogels hadden geluk, want niet veel later groeide de rij voor de ingang tot Efteling-achtige proporties. Dat mocht de pret gelukkig niet drukken. Met hun death ‘n roll trapte het Belgische Bark af op de Mainstage terwijl Loyalty Ends Here, Baardvader en Smudged een gevarieerd menu serveerden op de Talent Stage. Terwijl Drunken Dolly het feest op de Mainstage voortzette met hun celtic punk, trapte Henge de Electronic stage af met buitenaardse sferen.

Voor wie dit allemaal niks vond, was er vertier in de rijen voor de muntenautomaat en werd er lustig op los getapt bij de bars. Bij warm weer moet het advies om goed te drinken immers serieus worden genomen!

Ondertussen opende ook het Puppi’s Plee Sessiespodium met het liefelijke IvyVox en konden technoliefhebbers op het Stroomstootpodium bij Alina Valentina met de voetjes van de vloer. Door het gevarieerde programma en de verschillende podia is de doorstroom op het terrein prima evenals de drukte bij de diverse eettentjes. Het doet mij genoegen dat BOA zich niet heeft laten verleiden tot de culinaire uitspattingen die je op sommige festivals ziet met natuurwijnbars en rendangpatatkramen met kurkumamayonaise (true story!). Keep it simple en nog een beetje betaalbaar. Ondertussen maken het Nederlandse Ploegendienst en de feest-italianen van Nanowar of Steel het hoofdpodium onveilig terwijl de zuiderburen van Ultra Sunn de dansbare deuntjes verzorgen op de Electronic stage. Een vermelding waard op het kleinste podium van het festival is toch wel met stip Asbest Boys: TO-TA-LE chaos. Love it!

Met Demented are Go en She Past Away gaan we langzaamaan richting de meer bekende en grotere bands van het festival. Buried verzorgt nog een portie deathmetal op het kleinste podium terwijl een vast publiek ongestoord door danst bij het Stroomstootpodium bij de ondergaande zon in het Zuiderpark. Hoewel nèt niet de hoofdact doet het Belgische Brutus hier niet voor onder; de driekoppige band weet met gemak het podium te vullen en de mainstage tent voor zich te winnen. Katatonia sluit af met een memorabel geluid en setlist en een vrij minimalistische interpretatie van podiumlicht.

(Bark)

(Baardvader)

(Smudged)

(Drunken Dolly)

(Henge)

(IvyVox)

(Ploegendienst)

(Ultra Sunn)

(Nanowar of Steel)

(Asbest Boys)

(Demented Are Go)

(She Past Away)

(Buried)

(Brutus)

(Katatonia)

Datum en locatie

9 september 2023, Zuiderpark, Rotterdam

Foto's:

Ruth Mampuys (Ruth-less Photography )

Link: