Tarja Turunen in Helmond

Ex-Nightwish-nachtegaal Tarja Turunen wordt vanavond onder luid applaus en gejuich welkom geheten in de Helmondse Cacaofabriek. Voordat Tarja en begeleidende band het podium mogen beklimmen, staat er een tweetal bands in het voorprogramma. Onze fotograaf Jurgen ging op pad en schoot de volgende kiekjes!

Skin Flint trapt vanavond af, afkomstig uit Botswana (vandaar ook de hoofdversierselen). De band brengt strakke metal, verdenkend aan Slayer in haar vroege dagen, en wisselt dit af met traditioneel (?) Afrikaanse dans. Een interessante gewaarwording.

 

Als tweede geprogrammeerd is het uit Luxemburg afkomstige My Own Ghost. Een fijne combinatie van bandleden met diverse muzikale afkomst, en dat is hoorbaar. De goed gestemde zangeres draagt de band naar een hoger energiek niveau, en is zodoende een fijne opwarmer voor Tarja Turunen.

 

Dan komt de band van Tarja Turunen vol energie op het podium. Muzikale veelzijdigheid ten top! Kort daarna komt de Finse, schone sopraan het podium op lopen, het moment waar de fans de hele avond op hebben gewacht in een bijna uitverkochte Cacaofabriek.

Tarja Turunen is vanaf de aftrap goed bij stem, en geeft de fans precies waar ze voor kwamen: een strakke show met veel aandacht voor het publiek. Een poging om de Nederlanders te verwelkomen ligt vastgeplakt in fonetisch geschreven Fins handschrift naast de setlist op het podium, een goede poging.

 

Deze linguïstische noot terzijde: de bezoekers die vanavond voor Tarja Turunen gekomen zijn, hebben veel waar voor hun geld gekregen en zullen tevreden huiswaarts keren. Wij doen dat ook!

Foto’s:

Jvh013Photo

Datum en locatie:

13 maart 2017, De Cacaofabriek, Helmond

Link:

Bewaren