Nightwish laat niets te wensen over in Ziggo Dome

Het was meer dan begrijpelijk geweest als het hele feest (x2) van Nightwish in de Ziggo Dome te Amsterdam niet door was gegaan, in verband met de gezondheid van Floor Jansen. Gelukkig voor de fans en vooral voor Floor zelf hoefde de show niet een vierde keer verzet te worden na de drie keer die genoodzaakt waren door de welbekende Corona-ellende.

Na een gevarieerd voorprogramma met de donkere show van industrialmetalband Turmion Kätilöt en vervolgens de aanstekelijk vrolijke powermetalband Beast in Black (heeft iemand ooit een drummer de hele set zien lachen? Ik nu wel) betrok de frontvrouw van Nightwish het podium alsof er niet net een spannende tijd achter de rug was.

Bij de meeste Nederlandse berichtgeving over Nightwish zou je haast vergeten dat de band grotendeels uit Finnen bestaat. Nu besloten ze wel een extra Nederlands tintje toe te voegen door Henk Poort uit te nodigen om het mannelijke deel te zingen van The Phantom of the Opera, de versie zoals heel het land het heeft leren kennen via het tv-programma De Beste Zangers.

Van Henk hebben we helaas geen beeldmateriaal, wel van de fijne opwarmers en de eerste drie nummers van de grote Nightwish show van zondag 27 november, gemaakt door Lonneke Prins. Scroll verder voor het fotoverslag!

 

(Turmion Kätilöt)

(Beast in Black)

 

   

 

 

(Nightwish)

 

Foto’s:
Lonneke Prins (Lonneke Prins Photography)
Datum en locatie:
27-11-2022, Ziggo Dome, Amsterdam
Links:
Ziggo Dome

MOJO