King Dude en Celestial Bodies in 013

Onze fotograaf Jurgen kan er maar geen genoeg van krijgen. Op woensdagavond 4 april wendt hij zich daarom wederom tot de Jupiler zaal van het Poppodium 013 te Tilburg. Vanavond op het programma: King Dude en Celestial Bodies. Beleef de avond mee in de volgende sfeerbeelden, die voorzien zijn van een enkele redactionele noot.

Celestial Bodies trapt af. Het uit de black metalband Nihill en de free jazzband Death Neanderthals bestaande duo brengt een mix van noise meets free jazz meets black. De gezellig gevulde Jupiler zaal van de 013 aanschouwt de set van dit tweetal. Slechts beschenen door een enkele gloeilamp gaan de heren ongeremd hun gang en krijgen de handjes na een half uur op elkaar. Wat klinkt als een kakofonie is een strakke set waar geen speld tussen te krijgen valt.

Het voorprogramma blijkt een (muzikaal) schril contrast te zijn met hoofdact King Dude, waar de meeste van de bezoekers toch op af blijken te zijn gekomen.

Meneer Cowgill, de enige echte King Dude, maakt totaal geen metal, maar een brouwsel van americana, new wave, shoegaze, blues en roots. De beste man is een gezellige dronk dankzij de Jack Daniels, maar brengt minder gezellige teksten.

Rituele en occulte teksten worden met zijn vierkoppige band ten gehore gebracht, terwijl hij normaal gesproken juist alleen staat op het podium.

Foto’s:

Jvh013Photo

Datum en locatie:

5 april 2017, Poppodium 013, Tilburg

Link: