Hondsdolle heavy metal en pittige punk broederlijk samen in Baroeg

Op drie juni verzamelen punk- en heavymetalfans zich broederlijk in Baroeg: tijd voor een underground punk- en heavymetalavondje met The Frontiers, No Teacher No Pupil, Asociaal Kabaal en Psychose.

The Frontiers (mede opgericht door Thijs van der Sluijs, leadgitarist bij Phlebotomized) is een Rotterdamse heavy metal band geïnspireerd door bands zoals Airbourne, Megadeth en Foo Fighters. De band is in de Zuid-Hollandse rock- en metalscene geen onbekende meer. De heren traden onder andere op in de Wacken Metal Battle in Podium Victorie, Cafe The Jack en op het Spijkenisse festival. Mix een bak punk met hardcore en zo krijg je No Teacher No Pupil. Deze Rotterdamse band houdt van songs met ruwe randjes die schuren en scheuren.

Asociaal Kabaal is dan weer een nederpunkgezelschap dat durft te spelen met woordgrappen en zelfspot. Bij het optreden rennen de bandleden rond in het publiek en voeren – je verzint het niet – zelfs een aantal yoga-oefeningen uit. Het Almeerse Psychose gooit op zijn beurt punk en hiphop in de blender.

Deze combinatie van bands maakt de avond in Baroeg tot een bijzonder geheel. Zware Metalen fotograaf Seth Abrikoos was er bij en legde deze punk- en heavymetalavond vast op de gevoelige plaat.

The Frontiers

No Teacher No Pupil

Asociaal Kabaal

Psychose

Datum en locatie

3 juni 2023, Baroeg, Rotterdam

Foto's:

Seth Abrikoos – Sethpicturesmusic (Linktree)

Link: