Greta Van Fleet met Yola in de AFAS Live

Zo maar een citaat van Robert Plant: “Oh yes, I’m following upcoming new rockbands. Like Greta Van Fleet from Detroit. They are Led Zeppelin I. I’m jealous of the singer because he’s good looking and borrowed his great voice from somebody I know very well. But they said they based their style on Aerosmith……..liar….

Greta Van Fleet bestaat uit de 23-jarige tweeling Josh (zang) en Jake (gitaar) Kiszka, hun twintigjarige broer Sam (bas) en hun eveneens twintigjarige vriend Danny Wagner (drums). Ze komen alle vier uit Frankenmuth, een stadje met ongeveer vijfduizend inwoners in Michigan. Opgevoed met rockmuziek uit de periode 1970-1980 kwamen ze al gauw terecht bij helden als Led Zeppelin. En ze klinken niet alleen als de grote rockgoden, ze zien er ook zo uit.

Net als de rockmastodonten van veertig jaar geleden kijkt de band niet op een release meer of minder. Nadat er in 2017 twee EP’s uitkwamen (Black Smoke Rising en From the Fires) liet Greta Van Fleet eind 2018 al zijn eerste volledige album Anthem Of The Peaceful Army los op de rockende wereld. Fotograaf en oude rocker Rob van Dalen was toen al lang overstag. Meer dan vier ijzersterke songs op de eerste EP waren daar niet voor nodig. Het is dan ook Rob die vanavond door Zware Metalen wordt afgevaardigd om het optreden dat Greta Van Fleet in AFAS Live geeft in beeld te vangen. De zaal is gevuld (uitverkocht!) met voornamelijk jonge fans, de sfeer is top en de nummers worden stuk voor stuk keihard meegezongen. De echte diehards wagen zich zelfs aan de beroemde hoge uithalen van Josh. En omdat Rob er toch is neemt hij hieronder gelijk het voorprogramma, de uiterst talentvolle Engelse singer-songwriter, Yola even mee.

(Yola)

(Greta Van Fleet)

Setlist:

  1. The Cold Wind
  2. Safari Song
  3. Black Smoke Rising
  4. Flower Power
  5. Age Of Man
  6. The Music Is You
  7. You’re The One
  8. Black Flag Exposition (Melanie’s “Lay Down (Candles in the Rain)”)
  9. Watching Over
  10. When The Curtain Falls

Toegift:
11. Lover, Leaver
12. Highway Tune
13. Lover, Leaver (Taker, Believer) Outro

Foto’s:

Rob van Dalen (Rob van Dalen Photography)

Datum en locatie:

12 november 2019, AFAS Live, Amsterdam

Links: