Graftak albumrelease show met Death in the Afternoon en Mayleaf in de Kroepoekfabriek

Death in the Afternoon, Mayleaf en Graftak maakten 1 juli de  Kroepoekfabriek onveilig. De aanleiding was feestelijk: Graftak presenteerde er het album Untouched, Unspoken To. Seth Abrikoos was erbij en schoot foto’s.

Het Rotterdamse Death in the Afternoon is vorig jaar opgericht en maakt een knallende start. De band brengt melodische punk gecombineerd met een sausje van thrash en metalcore. De in 2019 opgerichte grungerockband Mayleaf is geen onbekende naam meer in deze scene. De band heeft een platendeal met Suburban Records en stond vorig jaar op Baroeg Open Air.

Gooi hardcore, ska, reggae, folk, cleans en screams bij elkaar en dan krijg je Graftak! “Als punk al niet dood is, dan staat het toch althans met één been in het graf. Graftak – ontsproten uit de crematoria, strooivelden en uitvaartaula’s van Rotterdam – kondigt als een der laatste rudimenten van de punk dan ook niet aflatend haar naderende einde aan, waarbij zij commercie, conformisme en onzedelijkheid niet schuwt.” Aldus de band.

Death in the Afternoon

Mayleaf

Graftak

Datum en locatie

1 juli 2023, Kroepoekfabriek, Vlaardingen

Foto's:

Seth Abrikoos (Sethpicturesmusic – Linktree)