Eternal Champion warmt op in Dynamo Eindhoven

In de krochten van de underground van de heavy metal zijn er een tweetal bands die goed de aandacht op zich vestigen. Bandleden met grotendeels roots in de hardcorehoek sloegen de zwaarden tegen elkaar en besloten om een meer klassieke vorm van metal te gaan maken: Eternal Champion was geboren. Intussen bestaat de Amerikaanse band tien jaar en is nu bezig op kruistocht om ook Nederland te verslaan. Daar beginnen ze mee in Dynamo in Eindhoven met een eerste Nederlandse clubshow. In augustus komen ze nog eens langs op het grote Dynamo Metalfest.

De opener vanavond is Sumerlands die met zeer aanstekelijke power metal menigeen verrast. Deze band deelt een aantal leden met Eternal Champion maar door een andere zanger en drummer verschillen deze zeer duidelijk in stijl. Als dan in beide bands muzikaal brein Arthur Rizk in de gelederen zit, krijg je toch wel snel door dat beide bands kwalitatief hoog op de ladder staan. Bij Sumerlands is het wat minder show maar wat een heerlijke set zetten ze neer!

Dan is het de beurt aan Eternal Champion die als opwarmer Fighting The World van Manowar door de speakers knalt. De toon is gezet en het imago van de band is ruig. Er wordt hard gewerkt om het publiek voor zich te winnen en dat lukt gedurende de set heel goed. Live komt het ook allemaal wat beter over dan op plaat lijkt het wel. De medestrijders onder de bezoekers gooien hun vuisten in de lucht en zingen hard mee met I Am The Hammer. Eternal Champion geeft een mooi visitekaartje af, dus zeker checken binnenkort tijdens Dynamo Metalfest. Je bent gewaarschuwd!

Datum en locatie

29 februari 2024, Dynamo, Eindhoven

Foto's:

Frido Stolte (The View Photography)

Links: