Kataklysm verkoopt Patronaat Haarlem uit en speelt vervolgens de zaal plat

Op 24 Februari 2024 zorgden de bands Kataklysm, Fleshgod Apocalypse en Stillbirth voor een uitverkochte Patronaat in Haarlem. Al van bij de eerste band, Stillbirth, zat de sfeer er al goed in, getuige een goed gevulde zaal en enkele pittige moshpits. Zelfs een wall of death kwam voorbij met de zanger op kop. Deze ‘brutal surf death metal’-band zorgde voor een harde aftrapper van de avond en dat deden ze, jawel, in hun zwembroek.

Hierna volgde het Italiaanse Fleshgod Apocalypse. In het begin van de set stond het geluid niet zo goed afgesteld, waardoor je de getalenteerde operazangeres Veronica Bordacchini niet zo goed kon horen. Midden in de set kwam daar gelukkig verandering in en zo konden de symfonische deathmetalveteranen toch nog een geslaagde headbangshow neerzetten.

Na Fleshgod Apocalypse werd het dan tijd voor de headliner waar veel mensen op stonden te wachten: Kataklysm. Het publiek ging vanaf het eerste nummer volledig los en er werd tijdens het nummer As I Slither zelfs opgeroepen om massaal te beginnen crowdsurfen. Ook nam zanger Maurizio even de tijd om het te hebben over de verdeeldheid in de samenleving. Hij liet nog weten dat Kataklysm tussen niemand onderscheid maakt. Wat volgde was een hoop gejuich, een gekwordende menigte en een nee-schuddende security die het die avond zwaar had met crowdsurfende mensen.

Kortom, het was een topavond in hartje Haarlem. Fotograaf Mellow was erbij namens Zware Metalen en legde alles vast op de gevoelige plaat. 

(Stillbirth)

(Fleshgod Apocalypse)

(Kataklysm)

Datum en locatie

24 februari 2024, Patronaat , Haarlem

Foto's:

Mellow Photography (Mellow photography Instagram, Mellow photography Facebook)

Link: