Drachten durft het aan met Ossuary, Phobophilic en Deadspeak

De eerste show van de Inhuman Wreckage Tour. Een package met twee underground bands, Ossuary en Phobophilic, en dat lekker aangevuld met de heren van Deadspeak. Met een nieuwe bassist in de gelederen is deze laatste de ideale opener voor de avond. Allereerst  een compliment richting de organisatie. Wat is het toch gaaf om live bands te ontdekken die loodzware death metal bezorgen. Een tour die bijna alleen grote steden bezoekt en afsluit op het Kill-Town Deathfest maar wel start in Drachten. Goed bezig Iduna !

De heren van Deadspeak worden met open armen ontvangen en dat is wel logisch. Een beetje een thuiswedstrijd waarin de heren zich van hun goede kant laten zien. Dit doen ze toch wel erg goed. Als Phobophilic de instrumenten oppakt is het voor de meeste mensen nieuw en afwachten. De eerste show op Europese bodem en de band laat ons donkere death metal horen. Toch ook met aardig wat progressieve elementen. Het debuut Enveloping Absurdity is er wel eentje om eens te gaan ontdekken.

Bij het tevens Amerikaanse Ossuary wordt er uit een ander vaatje getapt. Erg lomp, en death metal op de zieke manier. Het is smerig langs alle kanten en je wordt meegetrokken in de diepe krochten van gore metal. Ossuary heeft als bonus een frontvrouw waar je bang van wordt. Het is in ieder geval een goed bezochte avond en voor een beeldverslag hebben we fotograaf Frido richting Drachten gestuurd.

(Deadspeak)

(Phobophilic)

(Ossuary)

Datum en locatie

18 augustus 2023, Poppodium Iduna, Drachten

Foto's:

Frido Stolte (The View Photography)

Links: