Drachten Deathfest: rauw en ongepolijst genieten in Iduna

Het Drachten Deathfest in Poppodium Iduna is een waar spektakel voor liefhebbers van met name death metal en grindcore. Er staat een indrukwekkende line-up van bands op het podium met Napalm Death, Suffocation, Sanguisugabog, Enterprise Earth, Wormrot, Primitive Man, Organectomy, Aphotic, Insurrection, Atmoran (Sepultura set), Mancuerda en Abyssal. De dag is dan ook gevuld met niets meer dan pure metalenergie.

Het uitverkochte Iduna barst uit zijn voegen en geniet van drums met blastbeats, scheurende gitaren en diepdonkere vocalen. Elke band brengt zijn eigen unieke stijl en intensiteit naar het podium, waardoor het publiek wordt meegezogen in een lekkere vibe van headbangen en moshpits. De sfeer is rauw en ongepolijst, precies zoals je wilt bij een evenement dat gewijd is aan dit genre.

Al met al is Drachten Deathfest in Iduna een zeer mooie dag voor de fans van het zwaardere werk. De combinatie van talentvolle en gerenommeerde bands, een enthousiast publiek en een intense atmosfeer zorgt voor een heerlijke ervaring. Het festival bewijst eens te meer dat de metalscene in Friesland springlevend is en dat Iduna klaar is om nog vele headbangende avonden te gaan verzorgen. Neem even rustig de tijd om het fotoverslag van Frido te bekijken.

(Mancuerda)

(Organectomy)

(Enterprise Earth)

(Aphotic)

(Wormrot)

(Insurrection)

(Sanguissugabog)

(Atmoran (Sepultura set))

(Primitive Man)

(Abyssal)

(Suffocation)

(Napalm Death)

Datum en locatie

10 februari 2024, Poppoadium Iduna, Drachten

Foto's:

Frido Stolte (The View Photography)

Link: