Dool en GG:ULL in 013

Op de vrijdagavond van 17 maart wendt onze fotograaf Jurgen zich tot de Jupiler zaal van het Poppodium 013 te Tilburg. Op de heenweg bezoekt hij nog even snel de Sounds om daar het nieuwe kwintessens van local heroes DODECAHEDRON op te pakken. Daarna moet hij er toch echt aan geloven: de loeizware doom van GG:ULL en de psychedelica van Dool doorstaan. Geen probleem, zo bleek. Hij kwam met het volgende fotoverslag terug.

Een nagenoeg volle Jupiler zaal van de 013 wacht op de doomsensatie uit Tilburg: GGU:LL. Gehuld in groene mist betreden de heren het podium en ze laten gelijk hun loodzware doomriffs los.

 

De definitie van GGU:LL (Ghoul) is een mythische, demonische reus of lijkenprikker. Dat laatste wordt ons bespaard, maar de reus dendert over alles en iedereen heen. Mokerslagen van riffs, onheilspellende grunts en vooral de doomish overtuiging: een topband voor de liefhebber.

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dan de tweede formatie van vanavond: Dool, de nieuwe band van Ryanne van den Dorst, samen met ex-muzikanten van bijvoorbeeld The Devils Blood, Gold en Elle Bandita.

 

De ‘ik-flap-er-alles-lekker-uit’-frontvrouw, die velen ook kennen van haar kokosnootdieet op een onbewoond eiland, is een veelzijdige artieste. Melancholische zang, strakke gitaarpartijen, stoere praat en moves: niets is haar te gek (en zeker niet met zo’n strakke band naast haar). Dool bewijst vanavond hét te hebben, maar weinigen weten dit gelukkig nog. Houden zo?

 

 

Foto’s:

Jvh013Photo

Datum en locatie:

17 maart 2017, Poppodium 013, Tilburg

Link: