Beyond The Black pakt Metropool vakkundig in met zieke zangeres

Dat er wel animo was voor een avondje Beyond the Black, werd al wel duidelijk bij de kaartverkoop: de kaarten voor de Saxion Zaal van de Metropool in Enschede waren bizar snel weg. Daarom werd de show verplaatst naar de Hertog Jan Zaal. Een capaciteitsupgrade van 200 mensen, en ook die extra kaarten bleken populair. Omdat het toch ergens op moet houden, kreeg deze show de status ‘uitverkocht’.

De deuren kunnen blijkbaar niet snel genoeg open gaan voor de fans, dus op deze regenachtige avond van 1 november ontstaat er een flinke rij, waartussen ook een goed aantal Beyond the Black-thuislanders (Duitsland) zich gemengd heeft om deze episode van de Heart of the Hurricane-tour te kunnen aanschouwen. Als support is de Zweedse band Mister Misery meegekomen, die deze tour als oefenrondje kan gebruiken voor zijn eerste eigen headlinertour over drie maanden.

De Metropoolbezoekers blijken overigens geluk te hebben. De show in Parijs de volgende avond moest afgelast worden omdat Beyond the Black-zangeres Jennifer Haben te ziek was om op te treden. Ze bleek hier al langer last van gehad te hebben. Daar heeft niemand iets van gemerkt in Enschede. Zware Metalen-fotograaf Lonneke Prins ook niet en heeft tijdens het genieten van de show ook nog wat foto’s kunnen schieten.

Mister Misery

Beyond the Black

Foto’s:

Lonneke Prins (Lonneke Prins Photography)

Datum en locatie:

1 november, 2019, Metropool, Enschede

Link:

Metropool