No Mercy deel II

Kataklysm Logo

Na het eten van een flinke maaltijd bij een niet nader te noemen voedselketen haastte ik me naar het 013 toe. Als ik aankom is me duidelijk dat [i]Kataklysm[/i] al staat te spelen en dat ik het eerste nummer daardoor gemist heb. De hyperblast blaast ook nu weer door de zaal en het drumwerk klonk erg goed. De band staat erg strak te spelen en de heren staan zeker niet stil. Buiten het vele geheadbang lijkt geen van de bandleden een vaste plek op het podium te hebben. De setlist die staat in het teken van de nieuwste 2 albums van de heren en de band wil ook laten zien dat ze een geweldige drummer in huis hebben. Daarom wordt een ietwat aparte drumsolo weggegeven waarin vooral ziekelijk snel geblast wordt. Ondanks dat de nieuwe drummer geweldig kan trommelen vond ik er weinig aan. Na de drumsolo was het geluid erg slecht. Pas aan het eind van het optreden verbeterde het geluid weer. Ondanks het slechte geluid en het gebrek aan afwisseling heb ik me prima vermaakt en ik hoop de band later dit jaar tijdens Europese tours te zien. (AH)

Mystic Circle

[i]Mystic Circle[/i] staat onverwachts op de line-up van [i]No Mercy[/i], dat was goed te zien want de heren hadden een flyercampagne gehouden in het 013 waar menig . Daarom besloot ik ook maar een kijkje te gaan nemen bij de Duitse band. Ik heb wel wat negatieve geluiden gehoord over de band maar ik vond het toch wel erg rustig toen ik de zaal 10 minuten voor het optreden binnen kwam. Gelukkig voor de band liep de zaal vlak voor het optreden vol en ook tijdens het optreden liepen er meer mensen naar binnen dan naar buiten. De band zette zeker geen slecht optreden neer maar de muziek kon me niet echt boeien. Het geluid dat de band had was redelijk tot goed. Alleen viel het geintje om de intro van “Raining Blood” te spelen en daarna een eigen nummer in te zetten bij mij en bij anderen erg slecht. (AH)

Hypocrisy logo

Als ik terugkom in de grote zaal dan hangt er een levensgrote prent van 3 aliens bij het podium. Als [i]Hypocrisy[/i] dan ook opkomt is het podium in rook gehuld. Het geluid is redelijk en het optreden kwam op mij dan ook goed over. Peter was niet echt spraakzaam tussen de nummers door en dat deed het contact met het publiek niet goed. Muzikaal gezien was het erg lekker, vooral omdat [i]Hypocrisy[/i] tenminste niet het zoveelste dertien in een dozijn bandje is. Dat gaf de nodige afwisseling op de avond. Helaas is de setlist toch minder afwisselend. Op een of andere manier komt de band op mij meer over als een project van Peter Tägtgren dan als een echte band. Dat mocht de pret niet drukken. De band had het beste voor het laatst bewaard en een nummer als “Roswell 47” klonk dan ook veel beter dan wat de band in het begin speelde. Dat kwam ook omdat de band steeds beter in zijn vel ging zitten. (AH)

/CannibalCorpseLogoII.jpg

Headliner van [i]No Mercy 2004[/i] was Cannibal Corpse, een band die de meeste metalheads inmiddels wel (meer dan) eens gezien hebben. Het geluid was goed, vooral de gitaarsolo’s kwamen lekker op de voorgrond steeds. Zowel oude klassiekers (een greep daaruit: “Stripped, Raped and Strangled”, “Fucked with a Knife”, “Vomit the Soul” en “The Cryptic Stench”) als nieuwe nummers van “The Wretched Spawn” (“Decency Defiled”, “They Deserve to Die”) passeerden de revue. Mooie afsluiter van dit No Mercy Fest! (ML)