No Mercy 2004

[b]No Mercy 2004[/b]

Op tweede Paasdag wordt tradiontioneel het [i]No Mercy-festival[/i] gehouden. Locatie dit jaar was de 013 te Tilburg. Met bands als [i]Cannibal Corpse[/i], [i]Hypocrisy[/i] en [i]Kataklysm[/i] was er een aardige line-up uit de hoge hoed getoverd. Namens Zwaremetalen bekeken [i]Arjan Hoogendoorn (AH) [/i] en [i]Mark Leenen (ML) [/i] de verrichtingen van verschillende bands. Hieronder staan hun bevindingen.

/ExhumedLogo.jpg

Exhumed opende deze editie van het No Mercy Fest in de grote zaal, en zij wisten het publiek goed warm te spelen! De hoog tempo death metal met drie vocalisten sloeg bijna meteen flink aan en resulteerde al erg vroeg op de dag in een kleine pit. Het geluid was alleszins redelijk te noemen, en de Amerikanen zetten een geslaagd optreden neer. Dit beloofde veel voor de rest van de dag, die nog oa Carparthian Forest, Cannibal Corpse en Vomitory zou gaan brengen. (ML)

/VomitoryLogoII.jpg

De laatsgenoemde band besteeg na Exhumed het podium, en speelde slechts een schandalige 20 minuten. Ik heb Vomitory 2 jaar geleden in de kleine zaal (met Amon Amarth) een stuk beter gezien, en hetzelfde geldt voor hun optreden op Wacken 2002. Na het eerste nummer werd het matige geluid een klein stukje opgeschroefd, maar niet tot bevredigend niveau. “Chaos Fury” kan ik me nog herinneren, en er werd ook een nieuw nummer gespeeld, wat zeer vertrouwd klonk. Misschien te vertrouwd. (ML)

Carpathian Forest logo

Carpathian Forest trad vandaag zonder corpse paint en zonder volumineuze bassist Vrangsinn op. Vocalist Nattefrost had een omgekeerd kruis bij zich, en stond meer dan eens te wankelen van dronkenschap (wat ook resulteerde in het laten vallen van kruis en microfoon). De HEMA spikes die hij om had completeerden het teleurstellende beeld wat Carpathian Forest schilderde afgelopen maandag. Nummers van het project Nattefrost werden helaas niet vertolkt, maar wel kwamen oa “He’s turning blue”, “Carpathian Forest”, “Morbid Fascination of Death” en “Black Shining Leather” voorbij. Ik hou Wacken 2003 wel in mijn achterhoofd, en vergeet Carpathian Forest op No Mercy 2004. (ML)
Spawn of Possession logo

Van Spawn of Possession heb ik een deel gemist, omdat deze band overlapte met Kataklysm. Het geluid in de kleine zaal van deze brute death metalband met Unique Leader keurmerk, was erg goed, en daardoor kwam het optreden erg goed uit de verf. Ik zie ernaar uit om deze band weer aan het werk te zien op het “Rotterdam Deathfest”, 8 mei in de Baroeg. (ML)