Underoath, The Hurt Process en Dopamine, 11-02, Goudvishal, Arnhem

[b]Underoath, The Hurt Process en Dopamine, 11-02, Goudvishal, Arnhem[/b]

Op deze vrijdagavond trof ik een uitverkochte Goudvishal aan voor de Christelijke hardcore band Underoath. Ik voelde aan mijn water dat dit een aparte avond zou gaan worden…

Het publiek op dit concert was dan ook heel anders opgebouwd dan op de gemiddelde metalshow. Minder mannen met lang haar en vrij veel dames. De muziek van de bands die op deze avond speelden was dan ook niet erg hard.

De eerste band [b]Dopamine[/b] viel in voor [i]Roses Are Red[/i], dat eigenlijk had moeten spelen, maar afgezegd had. Deze band uit Wales deed me denken aan hun landgenoten van [i]Funeral For A Friend[/i]. De emorock van deze band klonk aardig, maar de zang was niet goed genoeg om de band echt op te laten vallen en de nummers waren net niet catchy genoeg.

[b]The Hurt Process[/b] uit Engeland klonk meteen stukken beter. Deze band combineerde emo met hardcore en metal invloeden. Een vreemde combinatie, maar het klonk wel lekker. De band zette ook gewoon een goede show neer, die naar meer smaakte.

Erg veel publieksreactie hadden de eerste twee band nog niet losgemaakt. Bij [b]Underoath[/b] veranderde dat wel. Deze aparte band begon ooit als een vrijwel pure metalband, met een hardcore-mentaliteit en christelijke teksten. De muziek is echter door de jaren heen steeds rustiger en poppier geworden.

[img]/image/thumbs/band_topphoto.jpg[/img]

Tijdens dit optreden richtten de Amerikanen zich op hun laatste twee platen. Met name de nummers van ‘[i]The Changing Of Times[/i]’ kregen erg veel reactie van het publiek. Dit optreden was voor Underoath het eind van hun Europese tour en de heren waren naar eigen zeggen allemaal ziek. De passie waarmee de band op het podium stond, verdient gezien deze omstandigheden zeker een compliment. De vele cleane vocalen worden bij Underoath vertolkt door drummer Aaron Gillespie. Met een zeer aparte, maar ook erg mooie stem gaf hij een heel apart tintje aan dit optreden.

De wisselwerking tussen het enthousiaste publiek en de band die zichtbaar nog een keer wou knallen, leverde een zeer intense sfeer op. Keyboardspeler Christopher Dudley riep nog even: “Jesus Christ Loves You All”, waarna de band hun laatste nummer inzette. Ik vertrok daarna weer terug naar huis, wetende dat ik een zeer apart concert had meegemaakt. Dat hele christelijke gedoe hoeft er voor de meeste metal- en rockliefhebbers niet bij, maar Underoath is wel gewoon een fantastische band.

site Underoath: www.underoath777.com
site The Hurt Process: www.thehurtprocess.com
site Dopamine: www.dopaminemusic.com