Triple 7 & Sun Caged live in het Kasteel

Triple 7 & Sun Caged live in het Kasteel

Hey mensen,

Hier de lang verwachte recensie van het concert dat Triple 7 en Sun Caged op 11 mei 2002 gaven in het Kasteel in Alphen aan den Rijn.

Voor degene die nog nooit in het Kasteel zijn geweest eerst even beschrijving van de zaal. Deze is lekker ruim met een redelijk groot en zeer laag podium.
Jammer genoeg was er weinig pupliek deze avond en ontbrak het aan sfeer.
Het geluid daarin tegen was goed en ook de belichting was prima in orde.

Na een klein uurtje wachten nadat de zaal open was begon dan toch eindelijk Triple 7.
Ik had nog niet eerder de kans gehad deze band te zien en was dus erg benieuwd.
Helaas viel het optreden mij wat tegen.
De band heeft nog weinig uitstraling op het podium en vooral de zanger John Holterman kwam heel verlegen over. De set kwam wat eentonig over, omdat naar mijn gevoel alle nummers op elkaar leken. Ze speelde alle nummers van hun laatste demo “Witness Of A Dead Creation”.

Technisch zijn de muzikanten van Triple 7 erg goed en met wat meer zelfvertrouwen is dit zeker een band om in de toekomst in de gaten te houden.

Voor meer info kijk ff op de site: Triple 7.nl of beluister de nummers The Revolutionist en Outbreak via www.mp3.com/Triple_7

Na Triple 7 was het de beurt aan Sun Caged om het nogal doodse publiek wakker te schudden.

Het eerste wat me opviel was de zelfverzekerheid en de ervaring die de muzikanten uitstraalden. Ze stonden ontspannen op het podium en hadden er zichtbaar zin in vanavond.
Ik was erg onder de indruk van de nieuwe zanger André Vuurboom (ex Jera), wat een strot heeft die kerel…. Eerlijk gezegd was ik helemaal impressed door Sun Caged. Het gemak en plezier waarmee deze jongens spelen moet wel frustrerend zijn voor beginnende muziekanten die zwoegen om zo te kunnen spelen.
En mijn avond kon helemaal niet meer stuk toen we getrakteerd werden op een, erg goed uitgevoerde, Dream Theater cover “Caught in a web”.

Meer info: suncaged.com

Eind conclusie: Ik vond het een geslaagde avond met 2 veel belovende bands met uitzondering van het weinig enthousiaste publiek en de haast ondraaglijke hitte in de zaal.

Sweet dreams
Lady Rose