Manntis

Sounds Of The Underground Tour, 13 Mei 2006, 013, Tilburg
Manntis

Interview (Jake Daniels – Zang)

Ik weet dat jullie de afgelopen 3 dagen 3 shows in Engeland hebben gedaan maar nu voor het eerst in de rest van Europa. Wat zijn je verwachtingen?
Meer uitverkochte shows, meer hoofdschuddende en compleet uit hun dak gaande mensen, meer zuipen en roken. Gewoon een geweldige tijd hebben met iedereen.

Ik weet dat de tour net is begonnen maar hoe verloopt het?
Het publiek reageerd nog een beetje terughoudend want de mensen weten niet wat ze moeten verwachten maar later in de show hopen we wat meer handen de lucht in te krijgen en wat meer respect te verdienen. Maar we zijn heel blij om hier te kunnen spelen.

Hoe reageren de andere bands op jullie?
Ze respecteren ons en voelen zich verantwoordelijk omdat wij de jongste band op deze tour zijn en ze houden ons een beetje in de gaten en zorgen ervoor dat we op het rechte pad blijven.

Al wat leuke verhalen?
Nee, en als die er waren was ik waarschijnlijk te dronken om ze te kunnen herinneren. Ik heb de foto’s nog niet gezien dus..

Manntis werd ‘bekend’ door de hulp van Ozzy en Sharon en MTV’s Battle For Ozzfest.
Denk je dat Manntis het zover had geschopt zonder deze hulp?

Ik zou onszelf nou niet echt bekend willen noemen maar er is geen twijfel aan dat die show ons verschrikkelijk heeft geholpen. Ik denk dat we op een dag ook wel dit niveau konden bereiken maar deze show heeft ons er gewoon wat sneller naartoe gebracht.

Ben je blij dat je eraan deelgenomen hebt?
Ja, de show was eigenlijk heel slecht maar we hadden wel de mogelijkheid om het publiek te bereiken die we nooit eerder hadden bereikt. We zijn Ozzy en Sharon heel erg dankbaar voor die mogelijkheid.

A Dozen Furies die MTV’s Battle For Ozzfest wonnen, zijn nu uit elkaar.
Wat vind je ervan en vind je het niet wat oneerlijk omdat anders jullie waarschijnlijk hadden gewonnen?

Ik vind het een stelletje mietjes *lacht*, ze moeten gewoon weer bij elkaar komen en blijven spelen.
Ze verdienden het om te winnen want ze zijn een goede band en ondertussen al wat langer bezig dan wij. Ze deden het fantastisch op ozzfest en het doet me dan ook pijn om zo’n geweldige band zo snel uit elkaar te zien gaan.

Sleep In Your Grave is alweer een tijdje uit maar hoe zijn en waren de reacties erop en wat zou je als je ernaar terug luistert aan veranderen?
In Amerika doet het album het erg goed, onze contacten met Europa zijn helaas niet optimaal dus hebben we maar vrij weinig reacties hiervandaan gehoord. Het album zou ik in het vervolg wat langer maken, maar dat was een groot financieel probleem. In de tijd dat we het album opnamen hadden we het niet zo breed maar we wilden de mensen toch geven wat we hadden. Binnenkort gaan we weer de studio in voor het nieuwe album.

Dat was inderdaad mijn volgende vraag, zijn er al plannen voor een nieuw album?
Ja absoluut, we hopen november/december van dit jaar weer de studio in te duiken en hem dan uit de brengen in de zomer van 2007.

Wat zou je nu aan het doen zijn als je niet in een band speelde.
Misschien wel een kok want ik hou van koken. Dat maak ik iedereen wijs in ieder geval *lacht*

Wat is je advies voor jonge/nieuwe bands?
Hard werken en gewoon je ding doen. Als je niet tegen verhongeren en vies zijn kan of als je niet 24/7 min het echt als via internetet de mensen om je heen kan leven moet je dit niet doen. Ook moet je elkaar steunen en geef elkaar complimentjes, praat met je fans zowel en zorg ervoor dat je altijd lacht en overal om kan lachen.

Welke vraag zou je nou willen dat mensen aan je zouden stellen?
Wat mensen maar willen! Bijvoorbeeld wat voor drank ik heerlijk vind.

Welke drank vind jij nou heerlijk?
Jack Daniels of Jägermeister.

Live Review

De 013 is nog langzaam aan het volstromen als de eerste bands Manntis begint te spelen.
Wat meteen opvalt is het geluid die avond. Lang geleden dat ik zo’n goed geluid heb gehoord, nu maar hopen dat dat zo blijft.
Manntis bijt de spits af met stevige metalcore.
Het publiek kijkt het eerste nummer wat afwachtend af omdat vrij weinig mensen vanavond bekend zijn met deze amerikanen.
Aan de podiumact en de techniek zal het in ieder geval niet liggen want de band is prima in vorm en speelt naast een actieve podiumact erg strak.
Na een half uur is de band helaas alweer klaar met spelen want het publiek was zich net een beetje aan het opwarmen.
In het voorprogramma van een grote metalcore band zou Manttis absoluut niet mistaan.
Hou ze in de gaten!

Setlist:

  • A New Breed Of Life
  • Approach
  • Second Life Ahead
  • Axe Of Redemption
  • Pray For What You Got (new song)
  • Weathered Soul
  • Sleep In Your Grave

Links: