Metastasis – Boothill Saloon Amersfoort, 16 jan. 2004

Metastasis – Boothill Saloon Amersfoort, 16 jan. 2004

Waar? In de kroeg.
Waarom? Zo maar.
Hoe was het? Verschrikkelijk goed.

Op vrijdag-avond 16 januari speelt de Alkmaarse rockgroep Metastasis een overdonderende set in de Amersfoortse Boothill Saloon. Voor het gemak is er achterin de kroeg een ruimte vrij gemaakt voor bandleden en apparatuur. Net na tienen kan dan ook het feest losbarsten.

De Alkmaarse formatie speelt een hele strakke set met eigen materiaal, afgewisseld met covers (waaronder Judas Priest’s Breaking the Law, Thin Lizzy’s Jailbreak en Kiss’ Rock and Roll all Night). Het eigen materiaal is een vorm van ouderwetse (hard) rock, met af en toe een wat metalen inslag, en nummers als Ain’t that a Bitch en What if gaan er dan ook in als zoete koek.

Vooral de zanger (en interim gitarist) profileert zich als blikvanger door middel van de nodige grappen en grollen, en de band bedient zich van leuke gimmicks (van opblaas-microfoons tot grote borden Alkmaarse kaas, het passeert allemaal de revue). Zonde dat het publiek niet echt mee werkt, anders hadden bepaalde nummers veel meer tot leven gekomen (ik noem Uriah Heep’s Lady in Black en het reeds genoemde Ain’t that a Bitch). Aan de inzet en spelvreugde van de band zal het echter niet gelegen hebben.

Helaas beschikt Metastasis voor zover ik weet nog niet over een internet-site, en informatie over de band op het net is schaars. Echter, zorg dat je de bills in de gaten houdt! Mocht deze band er op staan, en bij jou in de buurt spelen, ga zeker kijken – dit is een prima band, waar ik een lang, succesvol leven voorzie!!