Evergrey, Mercenary + The Dust Connection, 2-12 Willemeen Arnhem

Evergrey, Mercenary + The Dust Connection, 2-12 Willemeen Arnhem

Het was weer een feestje vol brakheid in de Willemeen. Zowel Evergrey als Mercenary hadden de voorgaande avond te diep in het glaasje gekeken. Evergrey in het bijzonder, zanger Tom gaf mij al aan bezorgd te zijn over zijn stem. Alleen opener The Dust Connection en de geluidsman waren nog helemaal fris.

The Dust Connection

Helaas kwam ik iets te laat de zaal binnen en daardoor heb ik erg weinig meegekregen van The Dust Connection. Een band die goed op zijn plek stond als opener van deze avond. Muzikaal zat alles goed in elkaar en speelden ze strak. Al had de zanger wel iets last van zijn stem, dat was nog niets vergeleken met de zangers van Mercenary en Evergrey.

Mercenary

Voorafgaande aan het optreden bezocht ik de burger king en de bijbehorende wc die beiden vlakbij de Willemeen liggen. Aan de binnenkant van de deur werd ik er nog eens aan herinnert wat de website van Mercenary is.

Dit stukje kunst was 2 jaar geleden door de merchandise verkoper aangebracht. Het optreden stond in het teken van de nieuwste cd 11 Dreams, slechts 3 nummers waren ouder werk. De band speelde erg strak en had een goed geluid. Alleen de zanger was slecht bij stem. Ze wisten het publiek aardig enthousiast te krijgen en in de Willemeen was het dan ook al gezellig druk geworden. Aan interactie met het publiek ontbrak het niet. Ondanks de zanger die slecht bij stem was was dit een goed optreden!

Evergrey

Evergrey liet zien dat drank soms meer kapot maakt dan je lief is, alle heren liepen met een kater van hier tot Tokio rond. De band had niet echt veel zin om te gaan spelen. Erg strak waren ze ook niet. De reactie vanuit het publiek was er niet minder om. De band wist enkele foutjes wel mooi te verbergen maar dat mocht bij mij niet baten. Er werd ook heel veel van Recreation Day gespeeld. De zang van Tom was ook niet al te best, maar ik had dan ook erger verwacht. Ze speelden wel redelijk lang, maar ik miste die volledige inleving in de muziek. Hopelijk zie ik ze de volgende keer katervrij, want het sterke niveau wat ze op cd hebben werd hier bij lange na niet gehaald.

Links: