Death Dealer & Powerized in Amersfoort

Death Dealer & Powerized in Amersfoort

Boothill Saloon, 24 juli

De meeste concerten zijn ruim van tevoren aangekondigd en staan weken, of soms zelfs maanden in je agenda. Heel soms loop je echter tegen een totale verrassing aan. Zo ook op vrijdag 24 juli, als blijkt dat de heren van Death Dealer en Powerized, momenteel samen op tour in onze contreien, een onverwacht gat in de planning hebben. En wat doe je dan als band? Je laat je boeken in een kloterig klein rockkroegje in het centrum van Amersfoort, om toch maar gewoon te kunnen spelen. Zware Metalen was erbij.

DD_Boothill20151

Druk is het in ieder geval niet, al lijkt dat door de kleine locatie misschien nog iets anders. Gezien de last-minute boeking (de aankondiging werd diezelfde vrijdagmiddag gedaan) kun je misschien ook geen al te grote opkomst verwachten. De jongens van Powerized zal dat duidelijk worst wezen, die gaan er vanavond namelijk gewoon vol voor. En de energieke powermetal van de heren gaat er in als koek. Vanaf opener Where Worlds Meet the Eye is het smullen geblazen van een dosis traditionele power zoals die hier in de lage landen maar weinig gemaakt wordt. De twinsolo’s vliegen je om de oren en drummer Jeffrey Rolink laat bijkans geen spaan heel van zijn kit, zo doeltreffend zijn de drumpartijen. Maar de hoofdrol is weggelegd voor frontsirene Nick Holleman (tevens vocalist bij Vicious Rumours), die alles op alles zet om een zangtechnisch vreselijk indrukwekkende show neer te zetten, en er tussen de songs door óók nog voor zorgt dat de sfeer er lekker in zit. Pet af, jongens!

DD_Boothill20152

Death Dealer
tapt uit een steviger, volwassener en hoorbaar meer Amerikaans vaatje. Hoe kan dat ook anders met (ex-)leden van onder meer Lizzy Borden, Cage en Manowar in de gelederen? Met het debuut Warmaster (2013) op zak en een nieuwe plaat in de pijpleiding timmert de band nog steeds hard aan de weg, en dan is ook exposure in een kleine kroeg een extra kans op je naam op ieders lippen te krijgen. Death Dealer zet vanavond een strak optreden neer, en bedient het publiek op een set no-nonsense metalsongs van het kaliber vuisten-in-de-lucht. Muzikaal gezien is het allemaal meer dan in orde, en Sean Peck baant zich ondanks een virusje toch vakkundig door songs als Death Dealer en Hammer Down (meeschreeuwen geblazen!) heen. Afgesloten wordt er met het (mede) door gitarist Ross the Boss geschreven, en uiteraard van zijn voormalig broodheer Manowar bekende Hail and Kill. Al met al twee prima, doch veel te korte optredens die smaken naar meer.

Links: