After Forever maakt verwachtingen waar.

Half negen vleidde deze jongen zich met een biertje achter de computertafel in het voorcafe van de kade. Even een berichtje achterlaten voor mijn vrienden bij ZM. Na een stief kwartiertje hadden mijn maten zich bij mij gevoegd en drie pils later stiefelden wij naar binnen toe. Waar de zaal al snel volliep zelfs al voor het voorprogramma.

Autumn opende.
Autumn is een band die binnenkort hun debuut CD zullen lanceren en had de zelfde bezetting als After Forever minus 1 gitarist za’k maar zeggen. Sfeervolle doomie metal, dat naar mijn mening kwalitatief net iets te kort schoot. De zangeres bleef op safe zingen. Ondanks dat ze af en toe mooi in de hoogte zong, bleef de zang vrij vlak. Het gitaarwerk was ook wat eenvoudigjes. Al met al best een sfeervol optreden maar muzikaal niet erg sterk.

Na wat gerommel op het podium was het tijd voor After Forever. Het intro van de nieuwe CD werd ingezet en de muzikanten beklommen het podium in het donker. Na het intro zette ook het eerste nummer van de nieuwe C.D. in en was het feest. De gitaren beukte er gelijk in, de toetsenpartijen waren goed helder te horen en de drums knalden om mijn oren en Floor…. Tsja, verwennerij voor de oortjes zullen we maar zeggen.

Van te voren had ik wat twijfels. De productie van de C.D. is zo goed, dat ik niet zeker wist of ze dit live zouden kunnen evenaren. Ook de gitaarpartijen, ingewikkelde riffjes, maatverschuivingen en andere grapjes die op de C.D. zo mooi klinken moeten ook nog maar eens strak gespeeld worden door de band. En het feit dat alle doublebass partijen van de drums door een ander ingespeeld waren op de C.D. deed mij toch wat angst inboezemen. Maar wat zal ik zeggen. Schijn bedriegt, kwaliteit bestaat en of je nou van After Forever houdt of niet. Dat het topkwaliteit is van Neerlandse bodem staat als een paal boven water.
Bijna ander half uur genieten (geloof ik, hoeveel pils had ookweer op, hips) en een toegift later wist ik het zeker. After Forever waren mijn vrienden geworden en met Floor zou ik een buitenechtelijke relatie aangaan.

Ik raadt ook echt aan om op de site van AfterForever.com te kijken waar ze spelen bij jouw in de buurt, want het was en is de moeite waard.

Mad Maikie