Luc Favié van Doomstar Bookings over de reïncarnatie van Bloodshed Fest

Terug op de festivalkalender: Bloodshed Fest. In 2019 werd afscheid genomen van het feestje der extreme muziek, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus openen  29 en 30 april gewoon de deuren. Ditmaal wel die van Metropool in Hengelo. Luc Favié van organisator Doomstar Bookings legt uit waarom dat is en wat de plannen voor de komende jaren zijn. 

De twintigste editie van Bloodshed Fest in Eindhoven in 2019 had de laatste moeten zijn omdat het organiseren Doomstar Bookings teveel tijd kostte. Maar in april 2022 was er weer een teken van leven en nu is er een nieuwe editie! Wat is er gebeurd?

Ha, dat klopt. Doomstar Bookings bleef groeien en we moesten de stekker eruit trekken. Natuurlijk bleven we wel gewoon de contacten met onze vrienden houden en op een gegeven moment vroeg Maik van Pitfest of we het festival misschien konen reïncarneren. Dat wilden we doen als we ons alleen konden concentreren op boeken. En dus zijn we gaan samenwerken om een ​​geweldig evenement neer te zetten en Bloodshed weer Bloodshed te laten zijn.

Waarom vindt het festival nu plaats in Metropool?

Vanwege de koppeling met Pitfest, dat zelf vanuit Emmen opereert. Ik weet dat het verplaatsen van het festival altijd een probleem is. We merkten dat mensen een beetje teleurgesteld zijn. Dat gebeurde ook toen we van Weert naar Eindhoven verhuisden en later weer naar andere locaties in Eindhoven. Elke verhuizing heeft echter een reden. Metropool ondersteunt Bloodshed Fest echt en de regio heeft een leuke scene.

De line-up is weer lekker divers: hoe bepaal je of een band geschikt is voor Bloodshed Fest?

Bedankt. Bepalen of een band geschikt is, is deels persoonlijke smaak maar de bands moeten in ieder geval altijd een band hebben met de underground en met ons. We willen niet commercieel worden. Het zal dus altijd een mix zijn van grind, death, gore, hardcore, PV en wat black. Maar ik wil mezelf niet beperken. Het ligt soms ook aan de headliner:  dan kijk ik welke bandjes ik eraan kan toevoegen. En het gaat over vrienden. We hebben in de loop der jaren veel vrienden gemaakt en het is supergaaf om hun bands uit te nodigen en samen een feestje te bouwen.

Naar welke bands kijk je dit jaar uit?

Allemaal, haha. Ik heb een zwak voor D-beat en Wolfbrigade levert wat dat betreft altijd.  Pig Destroyer wordt te gek, Suffocation zal zeker de klassiekers spelen. Ik kijk uit naar de band van mijn F.U.B.A.R.-bandgenoten. Ze heten I Scream Protest en hebben zojuist een geweldige demo uitgebracht. Gaerea is een rijzende ster in de black metal en ik weet zeker dat we over vijf jaar hun optreden beschouwen als een intense, intieme show. Gronibard zorgt voor de fun op het festival. We moeten sarcastischer zijn en meer om onszelf kunnen lachen en zij laten al meer dan 20 jaar zien hoe we dit moeten doen. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik ben in ieder superblij met elke band op de line-up.

Ben je tevreden over de kaartverkoop?

De kaartverkoop is dubbel. Het zijn momenteel lastige tijden en wij ontsnappen daar ook niet aan. Dus nee, ik ben er niet blij mee. Hopelijk krijgen we nog veel last minute deurverkopen. We hebben ons als doel gesteld om in ieder geval nog een paar jaar door te gaan en ik weet dat deze editie leuk wordt, maar het zou mooi zijn als we wat meer kaartjes kunnen verkopen. De bands verdienen een volle zaal en een groot feest.

Wanneer ben je tevreden als Suffocation zondag om middernacht de laatste noten heeft gespeeld?

Als ik denk aan alle moshpits en lachen van de afgelopen 48 uur.

En dan? Wat houdt de toekomst van Bloodshed Fest in?

We komen terug in 2024, maar verplaatsen het festival naar het najaar. We blijven in Hengelo en willen het daar weer opbouwen. We hebben al een paar leuke line-up verrassingen in petto…

Wat is nog een droomband om vast te leggen?

Spazz, Charles Bronson, Mortician, Widespread Bloodshed en zo kan ik er nog wel een paar noemen…

Wil je nog iets toevoegen?

Ik hoop dat dit jaar het begin zal zijn van vele jaren Bloodshed Fest en dat mensen naar Hengelo zullen afreizen om het festival daar te omarmen als dé plek om naar kwalitatieve undergroundacts te kijken en plezier te hebben! Tot over een paar dagen.

 

Er zijn dus nog kaartjes voor Bloodshed Fest, maar je vrienden van Zware Metalen geven ze ook weg!

Links: