Liv Kristine (Leaves Eyes) interview

Liv Kristine (Leaves Eyes) interview

Het is alweer even geleden dat de nieuwe cd van Leaves Eyes, Lovelorn getiteld, uitkwam. (lees de resencie hier.)
Lovelorn is het parade paardje van mevrouw Liv Kristine die eerder bekend werd met Theater Of Tragedy. Leaves Eyes is nu haar eigen project alwaar zij met man lief Alexander Krull aan gewerkt heeft.
Na mijn resencie stuurde ik een aantal vragen richtig Liv. De antwoorden kwamen wat verlaat binnen door enkele communicatie stoornissen maar de woorden die zij te zeggen had wil ik u toch niet onthouden. Alhier het resultaat:

Liv Kristine 1

Hej Liv, Nu je album Lovelorn al een tijdje uit is wilde ik je vragen hoe de reacties van de media tot nu toe zijn uitgevallen?

Liv: We hebben tot nu toe een fantastsche respons gehad op ons album van over de gehele wereld. Ik ben nog steeds erg druk bezig met interviews en dergelijke. Ook het publiek was fantastisch op onze zojuist afgeronde Europese tour. Ik voel me vereerd

Hoe is Leaves Eyes eigenlijk ontstaan?

Liv: Ik had al enige tijd een idee over hoe het concept zou moeten zijn. Maar ik begon er pas echt mee nadat ik klaar was met mijn scriptie voor de master in talen en literatuur. Ik liet het concept zien aan een vriend van mij in Atrocity en die vond de songs geweldig. Hij begon meteen met het componeren van meer muziek samen met de andere bandleden. Na een aantal maanden hadden we een deal getekent bij Napalm Records en gaven ons eerste album Lovelorn uit.

Hoe was het eigenlijk om samen te werken met Cradle Of Filth?

Liv: Fantastisch. I werd door Roadrunner Records of ik wilde zingen op Nemphytamine voor de Resident Evil soundtrack. We namen mijn vocalen de volgende dag al op in de Mastersound studio en ik wist meteen dat het een geweldig duet ging worden. Een paar weken later ontmoette ik de jongens van Cradle Of Filth voor video opnames en ik moet zeggen dat het hele aardige kerels zijn.

Ook je verschijning op het Immortal Rites was een soort verrassing. Kun je me daar iets meer over vertellen?

Liv: Ha, ze vroegen me gewoon of ik mee wilde doen toen ik in de studio aanwezig was. Alexander verzorgde namelijk de opnames. En ik dacht, waarom ook niet. En 10 minuten later was mijn stem opgenomen.

Je allereeste solo album, Deus Ex Machina was volledig zonder grunts en nauwelijs metal te noemen. Waarom ben je toch terug gekomen op het gebruik hiervan?

Liv: Ik doe waardoor ik mij geinspireerd voel. Ik ben erg open minded wat betreft muziek. Mijn hoofd invloeden zijn Ozzy Osbourne en Madonna, maar de meeste inspiratie haal ik uit de natuur en mijn eigen emotionele staat. Lovelorn daarentegen is het allereerste album waar ik 100% tevreden over ben.

Leaves Eyes

Hoe is het om met je echtgenoot te werken?

Liv: Geweldig. Onze zoon Leon is ook altijd aanwezig in onze studio. We zijn een echte familie hier. Alexander is erg eerlijk over muziek en heeft heel veel ervaring. Ik waardeer dat heel erg. We zijn een onverslaanbaar team kan ik je vertellen.

Ik weet zeker dat je deze vraag al tig keer gehad hebt maar is het nu een stap voorwaarts voor je geweest nadat je Theater Of Tragedy hebt verlaten? Of hoe zie je het eigenlijk?

Liv: Eigenlijk was het helemaal niet mijn beslissing om Theater Of Tragedy te verlaten. Ik werd via een e-mail uit de band gezet na 10 jaar van vriendschap en ervaringen. Ik probeer overal het positieve van in te zien, dus misschien was het wel het lot dat ik een nieuw hoofdstuk ben begonnen in mijn leven. Maar ik was eerst enorm teleurgesteld toen ik het bericht zag op de homepage van Theater Of Tragedy.

Als ik zeg dat ik nog wel invloeden van Theater Of Tragedy hoor wat zeg jij dan?

Liv: Ik zie Leaves Eyes als een ontwikkeling vanuit mijn verleden, maar wel anders dan Theater Of Tragedy en dan met name met wat ze op hun laatste 2 albums gedaan hebben.

Valt de opvoeding van je zoon goed te combineren met het touren?

Liv: Ja, dat is geen probleem. Ik heb geweldige ouders in noorwegen en schoonouders hier in duitsland. Maar natuurlijk mis ik Leon vreselijk als ik op tour ben.

Liv Kristine 2

Hoe zie je op dit moment de gothic metal scene?

Liv: Het is op dit moment zeer aan het groeien. Zeker op het amerikaanse continent.

Wat is jou opinie ten opzichte van het illegaal verkrijgen van muziek?

Liv: Het heeft een negatief effect voor de platenlabels, distributeurs en de artiesten en bands. Maar hoe kunnen we het voorkomen?

Wat is de volgende stap voor Leaves Eyes?

Liv: Op het moment zijn we bezig met het opnemen van ons tweede album samen met een nieuwe drummer (Moritz Neuner: Darkwell, Graveworm) en we zullen deze lente weer flink gaan touren.

Bedankt voor het beantwoorden van al mijn vragen en succes met Leaves Eyes in de toekomst.

Liv: Ja jij ook bedankt voor je tijd en moeite om dit interview af te nemen.

Links: