Interview Wizard

Interview met Wizard

Ruim twee maanden na het uitbrengen van hun CD Goochan kwam toch eindelijk de CD presentatie van het Duitse Wizard. Gezien gitarist Dano zich niet helemaal goed voelt nemen zanger Sven, drummer Snoppi en bassist Volker even de tijd voor een kort gesprekje.

Om gelijk maar de deur in te trappen; waarom een CD presentatie in Groningen? Dat ligt niet erg centraal.

Omdat de mensen hier zo gezellig en spontaan zijn. Vorig jaar tijdens Dokk’em Open Air hebben we een aantal hele gezellige Groningers leren kennen en onze goede vrienden van Vortex wonen daar. Het is erg leuk om ze te zien.

Zijn jullie een beetje tevreden met het resultaat van Goochan?

(Lachend)Natuurlijk! Anders was er iets fout gegaan.

Ja, maar da’s vrij logisch. Ik bedoelde of alles naar wens is gegaan? Is het in jullie ogen een mooie opvolger voor Magic Circle?

Absoluut. Het is een typisch Wizard album, maar deze keer wel met een lekker geluid in tegenstelling tot Magic Circle. Het geluid daarvan was niet optimaal waardoor de nummers lang niet zo lekker klonken. De leukste vergelijking die ik heb gehoord voor dit album is dat we net de Dodge van Al Bundy zijn. We starten een beetje langzaam maar daarna gaan we vol gas. En dat klopt ook wel met dit album.


Maar de Dodge van Al Bundy valt zo goed als uit elkaar.

Het gaat niet om het uiterlijk, maar om de snelheid in dit geval, haha!


Waar gaan de teksten precies over?

Ah, dat is een heel verhaal geworden. We hebben het een aantal keren aangekondigd als een conceptalbum. Het verhaal gaat over aliens die de mensheid min of meer willen uitroeien. Maar die plannen worden gedwarsboomd door een tovenaar. Ik wil er een boek van uitgeven.


wizard

Dus buiten de muziek om is er ook nog schrijfambitie aanwezig?

Schrijven is zowieso nodig. Maar dit verhaal lijkt me te mooi om beperkt te houden. Dus vandaar dat ik het ga uitbreiden naar een boek.


Hoe denkt de rest van de band daar over?

Snoppi en Sven: Super gaaf!


Jullie krijgen ook weer gezelschap van jullie originele gitarist Michael Maass hoorde ik?

Massi komt op den duur ook weer terug. We denken voor het festival seizoen nog. Dan is het wel te hopen dat we een aantal mooie festivals mee kunnen pakken. Maar hij gaat Dano niet vervangen, we nemen er gewoon eentje extra.


Op het podium zijn jullie erg gul met de Jack D. Vooral tijdens het Dokk’em optreden werd dat erg duidelijk. Geeft dat net iets extra’s aan het contact met het publiek?

Ja, absoluut. Op die manier lijkt het net of er een iets persoonlijkere sfeer wordt gecreëerd. En het is gewoon gezellig om samen even vlug een borrel te drinken.

Gaan we vanavond proosten op het nieuwe album en de opening van de tour?

Dat klinkt als een heel goed plan!

Links: