Interview Triosphere

Triospehere-Ida

Triosphere heeft tot nu toe veel positieve reactie’s gekregen op hun debuutalbum Onwards gekregen. Het Noorse trio, wat ondertussen geen trio meer is maar een kwartet, is net terug van het touren. Tijd voor ons om eens een woordje met drummer Örjan Aare Jörgensen te spreken!

Gefeliciteerd met de release van jullie debuut Onwards!
Dank je! We zijn echt onwijs blij met hoe alles tot nu toe loopt met Onwards.

Jullie debuutalbum lijkt een grote impact te hebben gezien het overal in Europa en zelfs in Amerika gekocht kan worden. Veel bands kunnen alleen maar dromen van zo’n gespreide release. Zijn jullie niet bang dat dit succes de lat erg hoog voor jullie legt in de toekomst?
We denken niet dat er buitengewone verwachtingen gemaakt gaan worden van onze mogelijkheden. We hebben die vraag vaak gehoord, en er zullen vast wel verwachtingen zijn over of de opvolger van ons debuut wel of niet beter zal zijn. Als band en als muzikant willen wij verbeteren, dus we zien het meer als een uitdaging. We kijken er naar uit om onze luisteraars te laten zien dat we hetzelfde kunnen maar dan met meer energie dan Onwards.

De nummers die we eerder op jullie demo konden vinden, staan nu ook op de CD. Zijn deze opnieuw gemixt of opnieuw opgenomen?
We hebben de nummers op Onwards inderdaad opnieuw gemixt.

Dus nog wat dingen aangepast?
Ja, tijdens de opnames hebben we toch wel wat re-arrangements gedaan en die uitgewerkt in de studio tot wat ze nu zijn. Die verschillen zijn toch wel duidelijk te horen.

Is Onwards een conceptalbum geworden?
Onwards is eigenlijk een thema in plaats van een concept. Het is gebaseerd op ervaringen uit het dagelijks leven die een flinke impact kunnen hebben op iemands leven.

The Triosphere

Onwards part I tot en met Onwards part IV klinkt mij toch als een concept in de oren.
De ‘concept’ nummers hebben krachtige teksten en ook goede muzikale stukken die hetzelfde gevoel los brengen bij het verhaal. Voor mij is het denk ik de ervaring van het bijdragen op een album. Je krijgt een kans om op een hoger niveau te presteren.

Over een hoger niveau gesproken, jullie zullen dit jaar veel aan het touren zijn. Hebben jullie al plannen om de studio in te duiken? Of gaan jullie je concentreren op de live shows en dan kijken wat er gebeurt?
We doen echt zo veel shows als mogelijk is voor dit jaar. Hopelijk een tweede Europese tour nog voor het eind van dit jaar. Op de optredens gaan we ons het meest concentreren. Het opnemen van het volgende album gaat in ieder geval wachten tot we helemaal zeker zijn van onze nieuwe nummers. We hebben pas net een paar nieuwe ideeën voor wat rifjes. Het is moeilijk voor ons om nieuwe dingen te schrijven en ondertussen ook te touren. En gezien de verwachtingen van ons eerste album is dit niet iets wat we willen overhaasten. Aan het eind van dit jaar zullen we zeker wat goed spul hebben, we willen onze fans ook niet te lang laten wachten!

Jullie gaan met W.A.S.P. mee als voorprogramma. Dit is toch wel een grote kans op jullie zelf te presenteren. Denk je dat hun fans jullie muziek ook leuk zullen vinden, gezien er toch wel een verschil is qua muziekstijl?
We hebben flink wat vertrouwen in onszelf en het publiek. We hebben al vier optredens samen gedaan in Noorwegen wn de reacties waren geweldig! Wij denken dat W.A.S.P. een heel brede schare aan fans heeft in de metalscene van vandaag.

Breed in welke zin, Örjan?
Nou, je hebt de jaren 80-ers en de jonkies die geïntroduceerd worden met veel extreme soorten metal en alles wat daar tussenin zit. Die mensen kunnen trouwens goed met elkaar opschieten ook al verschillen ze zoveel van elkaar. Het is voor ons moeilijk om ons een duidelijk stijl aan te meten gezien we zo in een put van verschillende stijlen zitten. Maar we denken dat onze heavy-metal invloeden erg gewaardeerd worden door de W.A.S.P. fans.

Is deze tour een promotie tour voor Onwards?
Ja en nee. Dit is ons enige album tot nu toe en natuurlijk willen we die zo veel mogelijk promoten. En ook omdat we een nieuwe band in het wereldje zijn willen we ons zoveel mogelijk promoten. We hopen zoveel mogelijk CD’s te verkopen bij elk concert. Helaas hebben we verder nog weinig promotiemateriaal. Dus we gaan ons pas voor de volle 100% promoten tijdens de volgende tour.

Triosphere

Is Helloween een grote inspiratiebron voor jullie geweest? Het gitaarspel van Marcus herinnerd me aan Helloween in hun eerdere jaren.
Ik ben zelf niet zo’n Helloween-fan en ik weet dat Marcus dat ook niet echt is. Toch zijn ze wel een beetje de voorgangers van hun genre. Ik denk dat we wel kunnen zeggen dat we echt van alles een beetje in onze muziek hebben. Dus ook van Helloween.

Tor Ole Byberg is later in de band gekomen. Was het te zwaar om alles met z’n drietjes te spelen dat jullie de beslissing namen om een extra bandlid erbij te vragen?
Nou, we kunnen onze muziek op het podium op een fatsoenlijk niveau brengen als een trio. Maar of we dan onze CD waar kunnen maken is het wat lastiger, daarom kwam Tor erbij als vierde bandlid. Hij deed geweldig werk om Marcus’ werk te evenaren op het podium. Dus de beslissing was al snel gemaakt om met z’n vieren verder te gaan.

Is de naam Triosphere dan nog wel van toepassing?
Het eerste idee van onze naam was wel omdat we met z’n drieën waren. Maar om een lang verhaal kort te maken, het woord Triosphere staat voor mij als betekenis voor een creatief universum. Het is geweldig dat we onze creativiteit op het podium mogen laten horen. Ik herleef de nummers wanneer ik ze speel en terug luister als ik thuis ben. En ik heb een hoop magische momenten waar ik alles nog een keer herleef. Pure metal energy!

Aan jou het laatste woord!
Duizend maal dank voor dit interview en we hopen veel van de lezers te ontmoeten ergens tijdens onze tour. En een special thanks naar het publiek dat bij onze show in de Bosuil Weert, was. Het was een geweldige show! En voor nieuws en updates gewoon onze website bekijken!

Links: