Interview met Refuge

Naar aanleiding van het album Solitary Men besloot ik de heren van Refuge een aantal vragen te mailen die ik netjes beantwoord zag door gitarist Manni.

Waarom noemen jullie jezelf ‘Refuge’ voor dit album, waarom verschijnt dit niet onder de naam ‘Rage’?

Dit heeft niks te maken met wat Rage doet. We wilden gewoon samen wat muziek maken, als oude vrienden. Toen mensen ons gingen vragen om de oude nummers te spelen en we aanbiedingen kregen om op festivals te spelen, besloten we het een leuk project te houden en noemden we het Refuge, heel simpel.

Hoe goed voelde het om weer samen te zijn?

Het was bijna magisch om naar twintig jaar weer samen te komen en de oude songs te spelen. Dat oude gevoel was er direct weer toen we begonnen te spelen. We hebben al het negatieve buiten de deur gelaten en gingen er voor met een positieve instelling.

Gaat Refuge op tournee? Of worden de nieuwe songs door Rage gespeeld?

Refuge gaat niet touren. We spelen alleen een paar festivals, dat is alles. Rage is de hoofdzaak van Peavy en die band gaat haar eigen weg. Rage zal de nieuwe Refuge nummers niet spelen.

Gaan jullie touren in Nederland of België?

Dat regelen de promotors. Als ze ons willen, kunnen we komen spelen.

Wat is je favoriete song op het nieuwe album Solitary Men?

Dat is niet makkelijk te beantwoorden. Telkens als ik een nummer hoor denk ik “Wow, dit is het beste nummer van het album!”, maar het volgende nummer is nog cooler …… Er is geen favoriet …..

Waterfalls is een ietwat afwijkend nummer op het album. Wat is het verhaal achter dit nummer?

Warterfalls is een overgebleven nummer uit de oude tijd. Peavy stopte al zijn Rush-invloeden in dat nummer. Helaas wilde Noise Records het nummer niet gebruiken en we legden het nummer aan de kant. We wilden toch een goede versie van het nummer en nu hadden we die kans.

Refuge of Rage?

Hmmmm ….. Beide! Rage is krachtig en tegenwoordig meer modern. Refuge heeft een meer relaxed gevoel van de goede oude tijd zonder stoffig te wezen.

Heb je nog wat laatste woorden voor onze lezers?

Yeah! Geef Refuge een kans en luister naar het album! Als je het leuk vindt en je wilt ons …. wie weet, misschien komen we wel optreden bij je in de buurt! Dat zou geweldig zijn!

Thanx a lot!

Links: