Interview met Radiatrix

Radiatrix bestaat uit vier jonge gasten die muziek maken alsof het begin jaren tachtig is: puntige riffs en een felle scream, ondersteund door een stuwende ritmesectie. Tot nu toe bracht de band slechts een EP naar de tafel, maar de ambities reiken verder. In onderstaand interview kun je de band leren kennen.

Hey, hoe gaat ‘ie? Stel Radiatrix eens voor.

Radiatrix is een thrashmetalband uit Canton, Ohio. Tyson McCauley is de vocalist en gitarist, Andy Harris speelt gitaar, Zach Nochols de bassist en Travis Bake de drummer.

Jullie zijn relatief jong. Waarom zijn jullie thrash gaan maken?

Door de bands die ons hebben beïnvloed: we houden allemaal van metal en rock. Het simpele feit dat we in onze favoriete bands een soort mentoren zagen, tegen wie we opkijken, zorgde ervoor dat we een gitaar, microfoon of de drumstokjes oppakten.

Radiatrix werd in 2012 opgericht. Toch duurde het vier jaar voordat er een eerste EP uitkwam. Waarom hebben jullie zo lang gewacht?

Het is niet zo dat we vier jaar hebben gewacht met het opnemen van onze eerste demo. We hebben eerder geprobeerd om een volledig album op te nemen in 2013, maar die klonk niet goed genoeg. Daarna hebben zich enkele personele wijzigingen voorgedaan. Het heeft uiteindelijk vier jaar geduurd voordat er iets uitkwam, met als belangrijkste redenen de veranderde line-up en tijd- en geldgebrek. Element 94 is in vijf dagen opgenomen, waarvan de meeste tijd opging aan het mixen en masteren. We proberen in 2018 met iets nieuws te komen, maar weten nog niet of dat een demo of volledige plaat gaat worden.

Hoe is de EP ontvangen? Was er interesse uit het buitenland?

Hij is positief ontvangen dor zowel onze fans alsook door nieuwe fans die ons hebben ontdekt.

Is er al een label gevonden?

Nee, nog niet. Maar er zijn wel wat labels geweest die interesse toonden en contact met ons opnamen.

Hopelijk hebben jullie inmiddels wel genoeg materiaal voor een volledig album. Zo ja, wanneer kunnen we die verwachten?

Als we daar het geld, tijd en de juiste platenmaatschappij voor hadden gehad, dan was het al zover. Er zijn iets van tien tot twaalf nummers klaar. We richten ons daar niet noodzakelijk op, maar als het zou moeten, zijn we er dus wel klaar voor.

De titel van Radiatrix’ eerste werk is Element 94. Vanwaar deze titel?

Element 94 is het nummer in het periodieke systeem dat staat voor plutonium, het zwaarste metaal op aarde. Ik denk dat je nu wel weet waarom we deze titel kozen.

Ik zag dat jullie Master Of Puppets coveren. Spelen jullie vaker covers?

Jazeker, we hebben eerder al iets van Megadeth, Misfits, Motörhead en Lamb Of God gespeeld.

Wat zijn de toekomstplannen van Radiatrix?

We zijn op zoek naar een platenmaatschappij. We staan als band te popelen om iets nieuws uit te brengen en het maakt ons niet zoveel uit of dat een demo, EP of volledig album is. Daarnaast is een tour ook een doel op zich.

Het laatste woord is aan jou:

Bedankt voor de vragen en je tijd! Zoals Tyson altijd tijdens een optreden zegt, of eigenlijk schreeuwt hij het altijd, “We are Radiatrix and we play thrash metal!”.

Links: