Pagina 4

Martin Buchwalter
Q: De productie klinkt ook lekker strak. Wie is daar verantwoordelijk voor?

MZ: Onze drummer Martin heeft de productie gedaan en Kyle Kneutgen, een goede vriend van ons, heeft hem afgemixed. We hebben de eerste twee albums bij Kyle in de studio gedaan. Martin en ik zijn ons ook gaan verdiepen in het studiogebeuren. Nu zijn we drie vrienden die het gezamenlijk kunnen. Het album was al min of meer in december 2000 opgenomen. Toen kwamen de problemen met Demon Records we konden de CD toen niet uitbrengen. Dat gaf ons wat tijd om naar de nummers te luisteren. Uiteindelijk hebben we drie nummers weggegooid en een paar nieuwe opgenomen “open my world”, “born” en “bleeding”. Deze nieuwe nummers zijn door Martin afgemixed. Martin is erg goed in het studiowerk geworden en zal waarschijnlijk het nieuwe album producen en afmixen.

Q: Zijn er al plannen voor een nieuw album?

MZ: Dat weten we nog niet zeker. We hopen eerst op te treden natuurlijk. Maar ik zou wel een nieuw album willen uitbrengen volgend jaar september oktober. Er zijn al wat ideetjes en nummers, maar het moet zijn defintieve vorm nog krijgen.

Q: De laatste hamvraag uiteindelijk. Op de CD staat in het booklet de zin: “We always pierce your arses, baby!”. Moet ik me zorgen gaan maken als ik naar een concert ga van jullie.

MZ: (Na een lachsalvo) Ja, je zal gepierced worden, overal. Ik weet niet precies wiens idee dat was eigenlijk. Het was van Martin of mij. We vonden het erg saai om te roepen, we will kick your asses. Dus we hebben een nieuwe statement bedacht.

Kortom het was een gezellig en vrolijk gesprek. Als muzikant en graficus hadden we een hoop gemeen met elkaar. Metti stuurt me zijn twee vorige albums op en zodra ze naar Nederland komen zal ik het direct met mijn ZwareMetalen vrienden delen. Want deze band die alles zelf doent; de muziek, de productie, de artwork, lay-out van de CD, de website, etc. Een jonge en goede band met de gemiddelde leeftijd van 24 verdiend wat mij betreft een goede toursupport. Ik hoop ze nog eens face-to-face te ontmoeten.

Michael Hos