Interview met Fractured Insanity

Interview met Fractured Insanity

Net na hun optreden in het voorprogramma van Revenge, Arkhon Infaustus en Angelcorpse kreeg ik de kans om Kenny en Rob van Fractured Insanity

Enkele vragen te stellen over hun nieuwe album, en het optreden die ze net ter gehore hadden gebracht. Met een frisse pint in de hand gaat dat natuurlijk wat makkelijker, en

al gauw werd het een vlotte babbel.

fi2

Dag mannen, al bekomen van daarnet?

Ja, alles is nog intact. Prima.

Net als op jullie album, brengen jullie live ook behoorlijk Pools klinkende brutale metal. Jullie moeten wel grote fans zijn van de scène.

Dat is zeker! Alle groepsleden hebben wel een boontje voor de Poolse scène. Ons album When Mankind becomes Diseased is ook gemastered in de Hertz studio in Polen door Wojtek Wieslawski . Die heeft bijvoorbeeld ook Organic Hallucinosis van Decapitated op zijn naam staan. Persoonlijk ben ik enorme fan van Poolse bands. Momenteel ben ik persoonlijk niet weg te slaan van Deivos bijvoorbeeld. Ken je die?

Ja, die zitten op het Empire label geloof ik. Inderdaad een prima band. Daarnet speelden jullie live Spheres Of Madness, het ging jullie bijzonder goed af!

Bedankt. Het gebeurt nog dat we dat Decapitated-nummer spelen. Het is onze manier geworden om eer te brengen aan Vitek, Decapitated‘s drummer die eind vorig jaar is overleden.

Het is daarbij ook een classic. Eén van de waanzinnigste riffs ever, een beest van een nummer.

Jullie hebben naast de Poolse deathmetal ook andere elementen in jullie muziek, die eerder Amerikaans klinken. Hoor ik dit goed?

Ja dat kan wel. Naast de Poolse scène zijn we heel erg into Suffocation. Het is nu eenmaal zo dat je de muziek die je graag hoort ook graag speelt, met de nodige oefening.

Een beetje zoals koken dus?

Ja, van koken weet ik niet zoveel af…

Ok, terug naar de muziek dan maar! Ik zag op het podium dat jij (Rob, zanger) een vreemd flesje bij je had. Is dat je energy-boost?

Energy boost? Nee, dat is Dan-Up. Dat kleverig spul smeert de keel. Ideaal voor mij! En het smaakt niet slecht ook!

FI2

Ze zullen blij zijn met de promotie! Heb je anders nog van die gewoonten? Jullie spelen wel erg intensief, letten jullie op de gezondheid?

Ja, we zijn beiden geen rokers. Roken lijkt ons zinloos, en dat het nefast is voor de gezondheid was al lang duidelijk. We zijn ook actievelingen.

Ik heb thuis ook geen tv bijvoorbeeld, voor niets nodig. Al die nonsense, je kunt je tijd toch veel zinvoller invullen in plaats van voor zo een lichtbak

je tijd te zitten verspillen. Ik wil hier niemand beledigen of zo, het is ook geen “existentiële raad”, gewoon mijn idee erover. Ik ben geen anti, als ik iets ben dan is het wel anti-anti. We

volgen doodnormaal ons eigen idee.

Oefenen jullie regelmatig? Tegenwoordig is het vrij moeilijk, vooral met verzuurde buren, om de instrumenten boven te halen lijkt me.

Daar hebben we geen problemen mee. Ignace, onze drummer die ook bij Huldrefolk en Aguynguerran actief is, woont vrij afgelegen, in Moorsele. De trainingen gaan dus bij hem door. Voor de meesten valt de afstand wel mee, onze gitarist Dieter daarentegen, moet een dik aantal kilometers afleggen.

Jullie vormen een stabiele line-up. Behalve jullie tweede gitarist Dieter zijn jullie toch al jaren samen?

Dat klopt ja. Een goeie sfeer onder maten, en niet te grote ego’s helpen natuurlijk wel om een band samen te houden. Dieter is nu al langer dan een half jaar

bij ons actief en dat gaat super. Hij speelt trouwens ook in Pulverise. Moet je zeker eens checken!

Hypnos en fi2

De gemiddelde leeftijd is ook behoorlijk laag. Zeker als je bekijkt dat jullie al een tijdje samen zijn!

Dat is relatief natuurlijk. Iemand die op zijn 14e begint met dagelijks zijn instrument te leren kennen en zijn eigen stijl zoekt, die kan na

Een paar jaar behoorlijk vaardig zijn. Wij zijn allen tussen de 20 à 26 jaar, en we voelen ook niet dat er leeftijdsverschillen zitten in de band.

Ok, en de toekomst?

Wel de 19e juli spelen we op de Gentse Feesten samen met Caducity, Leptotrichia, Battalion, Herfst , Apocryph en nog een aantal andere bands. Dat wordt beestig.

Voor de rest doen we alles op zijn tijd. Als het tijd wordt voor een nieuw album, dan komen jullie dat zeker en vast op tijd te weten ook.

Kennen jullie Zwaremetalen.com eigenlijk?

Jazeker, ik surf regelmatig sites af op zoek naar nieuwigheden, en ook het forum van ZM is mij niet onbekend.

Leuk om te weten! Wel, bedankt voor jullie tijd!

Graag gedaan.

Pintjes?

Jij betaalt?

En Inderdaad… Zo geschiedde het…

Links: