Interview met A Pale Horse Named Death

Interview met A Pale Horse Named Death

Sal Abruscato, voormalig drummer van Type O Negative en Life Of Agony, bracht in 2011 als A Pale Horse Named Death zijn, naar eigen zegge, muzikale hoogtepunt uit in de vorm van het album And Hell Will Follow Me. Zware Metalen legde hem het vuur aan de schenen.

A Pale Horse Named Death is een bijzondere naam voor een band, hoe heb je dat verzonnen?

Ik zat tv te kijken, een programma over openbaringen. Het ging over de Vier Ruiters van de Apocalyps en één van hen reed op een paard genaamd Death. Ik gooide de woorden een beetje door elkaar en daar kwam A Pale Horse Named Death uit. Ik wist meteen dat dat de naam was van mijn nieuwe band.

album cover a pale horse named death

Voordat A Pale Horse Named Death ontstond, was je al een gevestigde naam in de rock- en metalwereld. Heeft dat meer druk gelegd om een album te maken dat ook de fans van bijvoorbeeld Type O Negative and Life of Agony tevreden kan stellen?

Jawel, ergens waren er misschien wel hoge verwachtingen, maar ik wist ook dat als ik een album zou maken wat ikzelf goed vind en erachter sta, dat anderen het ook zouden waarderen voor wat het is.

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen en hoe kwam je op het idee om een nieuwe band te beginnen?

Nou, het begon ermee dat ik graag een album wilde maken waarop ikzelf alle instrumenten bespeel. Matt Brown en ik zijn de enige twee die het hele album hebben gemaakt. We hebben inderdaad een aantal gastoptredens op de cd, maar we hebben ons tijdens het maken van het album niet druk gemaakt over hoe we het zouden regelen als we live zouden gaan spelen. Dat kwam wel als de tijd daar was. Johnny Kelly, Eric Morgan en Eddie Heedles, Matt Brown en ik kennen elkaar al jaren, dus het was makkelijk om ze te vragen om met ons mee te spelen tijdens optredens.

Hoe is het album And Hell Will Follow Me ontstaan?

Ik heb alle muziek en teksten geschreven en aan Matt laten horen. Hij is een geweldige producer. Hij heeft een aantal kleine aanpassingen gedaan en we zijn er gewoon ingedoken met rauw enthousiasme. We wisten dat we op de goede weg waren en we zijn ontzettend blij met hoe het album uiteindelijk is geworden.

Foto 2 promo A Pale Horse Named Death

In een eerder interview zei je ‘Dit is mijn beste creatie, het beste album dat ik ooit gemaakt heb’. Hoe is het anders of beter dan dat je ooit gemaakt hebt?

Dit is het eerste album dat ik helemaal zelf heb geschreven, het is muziek waar ík van hou. Het is het eerste album waarop ik zing en gitaar speel. Dat maakt het voor mij heel speciaal.

Het artwork op de cover en in de inlay van And Hell Will Follow Me is heel vet, wie heeft dat gemaakt?

Sam Shearon heef het artwork verzorgd. We hebben samen over het concept gehad en hij heeft precies gemaakt wat ik graag wilde. Hij is geweldig in wat hij doet en ik weet zeker dat het werk van zijn hand ook de cover van het tweede album gaat sieren.

Heb je zin in je Europese tour?

Ja, natuurlijk, altijd! Ik ben gek op Europa en het spelen voor de fans daar!

Sommige leden van de live-band spelen ook in andere bands. Zo spelen Matt Brown en Johnny Kelly in Seventh Void. Maakt dat het lastig om een tour met A Pale Horse Named Death the plannen?

Niet echt, wat hun bands treden niet zo intensief op. Tot nu werkt het prima, hopelijk geeft het ook in de toekomst geen logistieke problemen.

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Als alles goed gaat maken we in de nabije toekomst nog een album, waar we weer alles voor uit de kast kunnen trekken om te laten zien wat we in onze mars hebben.

Heb je nog een paar laatste woorden voor je Nederlandse fans?

Ik speel graag in Nederland! Sterker nog; de beste shows die ik ooit gedaan heb waren in Nederland. Bedankt voor jullie steun en enthousiasme en ik kan niet wachten om weer voor jullie te spelen!

A Pale Horse Named Death speelt op 29 januari in de Trix in Antwerpen, op 2 februari in de Rock Temple in Kerkrade en op 3 februari 2012 in De Melkweg in Amsterdam.

Links: