Zørormr – The Aftermath

Zørormr – The Aftermath
Via Nocturna, 2016

Het is altijd interessant om te zien of muzikanten iets doen met de welgemeende en wijze adviezen van het leger der recensenten van Zware Metalen in het algemeen en die van de meest anonieme (ik dus) in het bijzonder. De Pool Moloch is alweer een tijdje het donkere brein achter het blackmetalproject Zørormr, waarvan ik vorig jaar Corpus Hermeticum van een waardeoordeel voorzag.

Destijds sprak ik de wens uit dat Moloch de stijgende lijn van de laatste twee nummers op een verder gemiddeld album door zou trekken. Ik had graag gezien dat dat advies nu ter harte is genomen, maar helaas is The Aftermath niet de opvolger van Corpus Hermeticum. Dit is een minialbum met een verzameling eerder opgenomen songs. Moloch zegt het niet met zoveel woorden, maar het heeft er alle schijn van dat dit de kliekjes zijn die de drie eerdere albums niet hebben gehaald. Lekker dan, zijn we mooi klaar mee.

Wat geldt voor de vorige uitgave van Zørormr, geldt daarom nu ook voor deze: het is niet heel slecht, niet heel goed maar vooral niet heel erg opvallend. Stiekem maakt het oudere werk op deze plaat (Arise Cthulu, Arise! uit 2011) meer indruk dan de eerste vier nummers die in de periode 2013/2014 zijn opgenomen. Afsluiter Zørormr uit 2010 is dan weer een instrumentaal niemendalletje. Kortom: een beetje blackmetalliefhebber heeft het allemaal al wel eens eerder gehoord. Als The Aftermath een plekje krijgt op uw afspeelapparaat van voorkeur, en het komt langs, dan kunt u het met een gerust hart laten draaien. Maar niemand zal u bestraffend toespreken als u dit werkje even aan u voorbij laat gaan.

Tracklisting:
Zørormr - The Aftermath 200x200

  1. The Last Judgement
  2. The Crawling Chaos
  3. The Adversary
  4. The Aftermath
  5. Arise Cthulu, Arise!
  6. Zørormr

Line-up:

  • Moloch – Vocalen, gitaar, bas, keyboard
  • Przemyslaw ‘Quazarre’ Olbryt – Gitaar
  • Icanraz – Drums

Links:

Score: 0/100

Geef een reactie