Zornheym – Where Hatred Dwells And Darkness Reigns

Zornheym? Inderdaad. Dit is de nieuwe band van Zorn, de Zweed die een tijd in dienst was bij Dark Funeral als bassist en als gitarist bij Devian. Hij zamelde enkele muzikanten in en ook krachtpatser Richard Bendler werd ingelijfd om Zornheym vorm en geluid te geven. Nu is het debuut klaar: Where Hatred Dwells And Darkness Reigns.

Nu, mijn focus ligt al geruime tijd niet meer bij melodische en symfonische black metal, maar ik heb actief de opmars meegemaakt. Dus ik herken een fijne melo-/symfo blackmetalplaat als ik die hoor. En ik hoor die bij Where Hatred Dwells And Darkness Reigns. De bekende namen passeren spontaan voor de ogen bij het aanhoren van deze plaat. Een grote ketel met daarin Old Man’s Child, Dimmu Borgir, Dark Funeral, Keep of Kalessin… Niets dan het neusje van de Scandinavische top (qua aantal aanhangers dan). De nummers op Where Hatred Dwells And Darkness Reigns haken zich moeiteloos vast in je geheugen: reflexmatig zet je de sinaasappelgreep in bij nummers als The Opposed, A Silent God en mijn favoriet Whom the Night Brings… (waar cleane zang en een serieuze dosis power aan te pas komt).

Top notch melo-black. Opnieuw een voltreffer voor Non Serviam. Als de trend zich doorzet mogen we ons opmaken voor een revival van late jaren negentig melo-/symfo black/death en daar zit ik eerlijk gezegd wél op te wachten. Vele onzichtbare sinaasappel zullen er moeten aan geloven.

Score: 

84/100

Label:

Non Serviam Records, 2017

Tracklisting:

 1. The Opposed
 2. Subjugation of the Cellist
 3. A Silent God
 4. Prologue to a Hypnosis
 5. Trifecta of Horrors
 6. And the Darkness Came Swiftly
 7. Whom the Night Brings…
 8. Decessit Vita Patris
 9. Hestia

Line-up:

 • Angst – Drums
 • Scucca – Gitaar
 • Zorn – Gitaar, bas
 • Bendler – Keel

Links: