Zombie Motors Wrecking Yard – Supersonic Rock’n Roll

Napalm Records probeert deze maand wat nieuwe bands te lanceren in het groovy genre, zo ook deze band uit Australië. Zombies Motor Wrecking Yard toont ons een hoes met motorbike en bijpassende griet (net zoals op de demo in 2013, enkel met kledij aan dit keer) en dat gaat lekker samen met dit potje hardrock.

Een mengeling van behoorlijk wat dingen, dus ‘hardrock’ dekt zeker de lading niet: southern, blues, stoner, ruige rock ‘n’ roll en dan laten we de industrial vullingen tussendoor en de doomy insteek hier en daar en vooral op God of No nog even achterwege. Deze Australiërs brengen ons muziek die blijft plakken, daar komt het eigenlijk op neer. Ruige biker hardrock met een lekkere groove, een southern sfeertje, bluesy solo’s en waarbij de ruwe vocalen van zanger Ran vooral een indruk nalaten. Het geeft aan het geheel zelfs een punkinsteek, maar zonder dat het zwoele rock ‘n’ rolltimbre daardoor aangepast wordt.

Dit is eigenlijk een ideale plaat voor bikers die even genoeg hebben van hun doordeweekse heavy metal. Hoewel deze Australiërs hier en daar wat nog wat fillers voorschotelen, is het merendeel van deze plaat erg geslaagd. Herkenbaar enerzijds, maar ook met een pak diversiteit. Leuke ontdekking!

Score:

80/100

Label:

Napalm Records, 2017

Tracklisting:

 1. Grind The Grinder
 2. Dead Smile
 3. Love For Speed
 4. Roll n Burn
 5. Fight Fight Fight
 6. Supersonic Rock n Roll
 7. Bad Boy Benny
 8. God of No
 9. Judas

Line-up:

 • Leigh – Drums
 • Coop – Bas
 • Mark – Gitaar
 • Darren – Gitaar
 • Ran – Zang

Links:

Geef een reactie