Zoe – Raise The Veil

Zoe – Raise The Veil
Great Dane Records, 2014

Sommige bands hebben een ontelbaar aantal fans en dan vraag je je af hoe zoiets in godsnaam kan, bij sommige bands is het net andersom. Het Franse Zoe is één van die bands die wel wat meer aandacht zou mogen krijgen. Ik kende ze niet, al is Raise The Veil reeds album nummer drie en klinkt dit potje stonerrock heerlijk.

Een stevige motor, een erg verzorgde sound en een pak attitude; je vindt het allemaal bij deze Fransmannen. Een mix van stoner met zwierige en bluesy hardrock en een pak rock ‘n’ roll die zowel vocaal als instrumentaal mooi uit de verf komt. Op Dusty Truck pikt de rock ‘n’ roll zelfs wat knappe melodische partijen en punky backings mee op om er een erg catchy geheel van te maken. Op andere tracks, zoals Roller Coaster Blues, Wolf of Time Is On My Side wordt deze rock wat trager en smeriger uitgesmeerd met een lekkere groove.

De twee gezichten van Zoe zijn dus enerzijds het logge en groovende stonersegment en anderzijds het zwierige en geladen hardrockbestand. De band weet ze beiden op schitterende wijze te vermengen en gooit hier en daar zelfs eens een vreemde eend in de bijt, zoals het cowboyfunky smerige Eternal Boy. Zeker eens proberen dus, deze band, in al haar facetten.

Tracklisting:

Zoe - Raise The Veil

 1. Kellar’s Song
 2. Don’t Hold My Gaze
 3. Slam Dance Union
 4. Dusty Truck
 5. Astral Projection
 6. Raise The Veil
 7. Roller Coaster Blues
 8. The Wolf
 9. Workie of The Despair
 10. Eternal Boy
 11. Time Is On My Side

Line-up:

 • Fred – Gitaar, Zang
 • Aldo – Gitaar
 • Mike – Bas
 • Holy – Drums

Links: