Zero Down – Larger Than Death

Het Amerikaanse Zero Down bestaat al sinds 2002 en de band heeft een viertal albums achter zijn naam staan. Larger Than Death is de titel van album nummer vijf van de band.

Larger Than Death opent met het nummer High Priestess. Een nummer met als basis een lekkere jaren tachtig stijl, idem riff en een aanstekelijk refrein. Al snel merk je dat alles aan dit album jaren tachtig uitstraalt. De melodieën, de mix en de zelfs het grootste gedeelte van de teksten, alles klinkt alsof we het hier hebben over een heruitgave van een album uit om en nabij 1982. De nummers hebben hierdoor een enigszins inwisselbaar geluid ten opzichte van elkaar. Het helpt dan ook niet als we eerst het nummer Mean Machine horen en vervolgens in het nummer Lightning Rod de tekst “She’s A Mean Green Fighting Machine” voorgeschoteld krijgen. Het geeft te denken of je niet naar hetzelfde nummer aan het luisteren bent.

Over het geheel genomen zijn de nummers toch redelijk te onderscheiden door de aanstekelijke refreinen die je na een luisterbeurt al snel mee kunt zingen. Larger Than Death bied een dik half uur aan ouderwetse heavy metal met een vleugje punk en thrash. Liefhebbers van NWOBHM zullen dit zonder twijfel kunnen waarderen.

Score:

80/100

Label:

Minotauro Records, 2018

Tracklist:

 1. High Priestess
 2. Mean Machine
 3. Lightening Rod
 4. Racoon City
 5. Curandera
 6. Western Movies
 7. Preacher Killer
 8. Lone Wolf
 9. Larger than Death
 10. Horns

Line-Up:

 • Lenny Burnett – Gitaar
 • Matt Fox – Gitaar
 • Ron E. Banner – Bas
 • Chris Gohde – Drums
 • Mark “Hawk” Hawkinson – Zang

Links: