Zardonic – Become

Zardonic. De naam heb ik al 1435 keer als referentie gebruikt en nu kan ik hem eindelijk reviewen. Zardonic is een Venezolaan. Federico Augusto Ágreda Álvarez is een keyboardist, DJ, producer en remixer en heeft Latijns-Amerika op de kaart gezet in verschillende scenes. Hij won een pak prijzen, is internationaal bekend en befaamd… Hij is een levend icoon. Zijn masker is ondertussen wereldberoemd, net als hijzelf. Ook in de metalscene is hij berucht, zeker sinds de Metal Up Your Bass plaat, waar drum ‘n bass, dubstep en EBM-mixes op staan van nummers van onder andere Anaal Nathrakh, Sepultura, Meshuggah, Gorgoroth, Impaled en Satyricon. Zelfs Bathory heeft de beste man onder handen genomen, tot ergernis van velen. Ook in zijn andere, originele werk gebruikt hij metal, zowel riffs, drumslagen als vocalen. Daarom ook op Zware Metalen de review van Become, zijn nieuwste album.


Het is weer een feestje geworden. Drumstep, aggrotech, EBM, jungle, drum ‘n bass en heel veel metal. Denk aan een orgie van Pendulum, Combichrist, The Prodigy, Bong-Ra en Skrillex enerzijds en nu-metal en metalcore gaande van Machinehead tot Raunchy anderzijds. Opgefokte elektronische springveernummers met een gezonde dosis agressie en power. Hier en daar moet je wel wat hippe commerciële melkmuilmelodietjes en ditto vocalen verdragen (Takeover), maar vaak is het een beukende beatfestijn met veel body en een aantal lekkere riffs. Tijdens Transhuman is trouwens ene Jørgen Munkeby (Shining) met zijn saxofoon te horen, zeker eens beluisteren.

Zelfs in tijden waar synthwave meer en meer doorbreekt in metallandia komt dit voor velen nog te vroeg, maar ik ga het daarom niet minder aanprijzen. Als je de speakers van je auto eens wilt testen op veerkracht, drop dan dit op je USB-stick en zet aan richting snelheidsovertredingen. Of je nu houdt van het genre of niet, één ding staat vast: Zardonic is beresterk in wat hij doet.

Score:

82/100

Label:

Entertainment One, 2018

Tracklisting:

 1.  No Mas Revolucion (Intro)
 2. Revelation
 3. Black and White (feat. American Grim)
 4. Takeover (feat. The Qemists)
 5. Children of Tomorrow (feat. Coppa)
 6. Before the Dawn (feat. Celldweller)
 7. Follow the Light
 8. Transhuman (feat. Jørgen Munkeby)
 9. Army of One
 10. Monster (feat. Malke & APE)
 11. Libertadores (Finale)

Line-up:

 • Zardonic

Links: