Zardens – Breeding The Dark

Zardens – Breeding The Dark
Eigen Beheer, 2011

Enkele Luikse heren hebben de koppen bij mekaar gestoken om met een nieuw project voor de dag te komen. Met Breeding The Dark is dat feit geschied, het eerste plaatje van de melodische black metal-band Zardens. Black/death vertelt de band, maar niet te fel laten misleiden, dit muzikale plaatje is vooral terug te schroeven op melodische boegbeelden, in het bijzonder Dissection.

Eigenlijk valt ook Zardens weer min of meer terug te brengen tot het werk van Dissection ten tijde van The Somberlain of Storm of The Light’s Bane: erg leuke muziek was dat, maar wordt het niet eens tijd dat bands die zich hierdoor laten inspireren net een stapje verder durven te zetten? De opbouw van de songs, de gitaarmelodieën, zelfs de drumintervallen en het stemgebruik lijken op Dissection. Goed nieuws voor de fans, maar als debuutplaat voor een nieuwe band is het toch wel fijn dat je kan afkomen met iets waar je eigen stempel op komt te staan. Is deze Zardens dan een foute band? Ze doen het zeker niet slecht, hoewel aan het geluid nog wat mag geschroefd worden. Episch, maar te herkenbaar.

Een staaltje Waalse Dissection met misschien her en der een zwaardere sound of een epischer intermezzo. Leuk om samen met Thulcandra en het West-Vlaamse Dark Ages op een affiche te plaatsen, al kan Zardens van deze buren nog wel tamelijk wat opsteken.

Tracklisting:

Zardens - Breeding The Dark

 1. The Coming Doom
 2. The Last Curse
 3. The Undead
 4. The Crown of Darkness
 5. The Howling Shadows
 6. The Nightspirit
 7. The Dissenter
 8. Where Eagles Fly

Line-up:

 • Pascal Moraux – Vocals, Guitars, Bass, Keys
 • Warnacht – Guitars, Bass
 • Jonas Sanders – Drums

Links: