Zardens – Blackness Unfolds

Zardens – Blackness Unfolds
Satanath Records, 2015

Het uit België afkomstige Zardens kwam april dit jaar met het tweede album, Blackness Unfolds. Het album is uitgebracht onder het label Satanath Records, en co-uitgebracht door Death Portal Studio. Deze groep, voor sommigen van ons van eigen bodem en voor sommigen van de zuiderburen, speelt een mengelmoes van death- en blackmetal. De heren zijn actief sinds 2008, en brachten in 2012 het debuut Breeding the Dark. Voor ons ligt dus de opvolger van dat debuut.

De muziek van Zardens heeft een redelijk eigen geluid, hoewel het toch vertrouwd klinkt; soms pompende deathmetalriffs en dan weer snerpende tremoloriffs die ietwat Scandinavisch aandoen. De productie is af en toe wat rommelig, maar zeker niet onluisterbaar. Eigenlijk alle nummers zijn makkelijk te slikken, maar soms vallen de Belgen in herhaling, wat maakt dat niet alles op dit album even interessant en noemenswaardig is. Gelukkig zijn er maar een paar van deze fillers aanwezig op het album, en is het meeste gewoon catchy en goed. De vocalen van Pascal Moraux zijn rauwe blackmetalvocals, maar klinken af en toe zacht, maar versterkt.

Zardens zet een prima staaltje death- blackmetal neer, met een album dat niet overal weet te boeien, maar de uitschieters maken dit meer dan goed. De rauwe Scandinavische waas die over dit album heen hangt maakt dit ook eentje voor de doorgewinterde blackmetal liefhebbers, hoewel de toegankelijke en catchy riffs het ook voor nieuwelingen interessant maken. De beste nummers op dit album zijn in mijn opinie: het uptempo Reborn, het groovende Slave to the Moon dat een heerlijke doomy sfeer heeft en het melodische doch agressieve Among the Dead. Kortom, een lekker klinkend album dat makkelijk te slikken is, goed werk Zardens!

Tracklisting:
Zardens – Blackness Unfolds

 1. Battle Rite
 2. The Berserker
 3. Reborn
 4. Afterlife
 5. Slave to the Moon
 6. Empty Skies
 7. Lifeblood
 8. Days of Doom
 9. Among the Dead
 10. Sadness

Line-up:

 • Pascal Moraux – Vocalen
 • Warnacht – Gitaar
 • Fred Kienen – Bas
 • Oli – Drums

Links: