Your Majesty – Your Majesty

Your Majesty maakt integere occulte doom met een knipoog naar het verleden. Ondanks dat deze Madridse dame en heren geen vermelding hebben gemaakt van hun invloeden is het al vrij snel duidelijk dat Kyuss, Black Sabbath en Khemmis in de platenkast aanwezig zijn. Your Majesty brengt deze debuut EP uit op het piepkleine Oekraïense Loneravn Records.

Het organische geluid is gedreven door bas en de zang is slechts hier en daar een noodzakelijke toevoeging. The Bridge start met een wat countryachtige riff, die zomaar uit de Palm Desert Scene komt weggelopen. Hier start ook de opvallend sterke zang. Een heel relaxed maar krachtig stemgeluid heeft deze vocaliste. De groove is onmiskenbaar door de brommende baslaag en de met gevoel ingespeelde drums. De gitaar neemt duidelijk de hoofdrol, en de liedjes zijn wat dromerig en met boogjes ingezongen, maar deze mevrouw beschikt ook over een wat fellere insteek. Op Reflection trekt ze haar meest vuige scream uit de kast, en die ga je voelen. Het is even alsof Indian op bezoek is, zo zwaar wordt de zaak hier aangezet.

Ik heb deze muziek aan moeten schaffen omdat ik alleen via bandcamp kon luisteren, en mijn gratis luisterkrediet op was. Is dat erg? Nee. Dit is echt een topplaatje namelijk. Het is vooral lekker occult en niet topzwaar. Muzikaal is het niet extreem technisch of precies ingespeeld, maar dat biedt hier juist die extra sfeer en een vol geluid. Een album waarop vooral met gevoel voor groove wordt gejamd, en waarbij veel ruimte wordt gecreëerd, en bezwerend wordt gespeeld. Dit moet welhaast één van de beste debuten van dit jaar zijn. Laat dat eerste album maar komen, ik kan niet wachten!

Label:

Loneravn Records, 2020

Tracklisting:

  1. The Bridge
  2. Reflection
  3. The River (demo)

Line-up:

Tsara Mars – zang, gitaar
Kairon Vinicius – gitaar
Aston Wirz – drums
Braulio Panseco – basgitaar

Links: