Xehanort – Awaken In A Different Dimension

Xehanort – Awaken In A Different Dimension
Eigen Beheer, 2013

“Progressive whatever from the USA”, zo luidt de Facebookpagina. John Galloway is de eenling die uit de game Kingdom Heart de bandnaam haalde en er nu muziek onder maakt. Dit is zijn eerste plaatje.

Nu ben ik toch wel onder de indruk van deze mister John. IN zijn eentje weet hij deathcore te brengen met een bombastische cyberatmosfeer die tegelijkertijd ook bijzonder bruut en ingewikkeld klinkt, soms zelfs meloblack-alike, vol fysieke overgangen, technische breaks, übergepiel en andere fratsen waar je zo goed als onmogelijk onverschillig bij kunt blijven. Ja, het is er dikwijls wat over, klopt. Geeft niet, dat hoort er bij. Het is een impulsief baasje namelijk, die de grenzen constant opzoekt en er een beetje over gaat. De deathcore gaat dan ook richting computerdjent, maar blijft zoals gezegd goed bruut en atmosferisch, een combinatie die ik best wel verdraag.

Ben je op zoek naar iets tussen The Algorithm en Meshuggah met wat Born of Osiris tussen, dan kun je je aan dit Xehanort wagen. Ik heb wel eens slechtere dingen gehoord en ben vrij positief over deze mengvorm.

Tracklisting:
 Gigan – Multi-Dimensional Fractal-Sorcery and Super Science

 1. Entry I: The Unknown
 2. Entry II: Colossus
 3. Entry III: Wyvern
 4. Entry IV: Atronachs
 5. Entry V: Cerberus
 6. Entry VI: Susano’o
 7. Entry VII: Albatross
 8. Entry VIII: Heartless
 9. Entry IX: Nazgûl
 10. Entry X: Bahamut
 11. Entry XI: Reprieve
 12. Entry XII: Discovery
 13. The Missing Pages

Line-up:

 • John Galloway

Links: