Wyruz – Judge And Jury

Judge And Jury is de tweede cd van deze thrashmetalformatie uit Noorwegen. Volgens de bijgeleverde biografie zitten er ook death- en blackinvloeden in de muziek. Geen idee wie er verantwoordelijk is voor deze woorden, maar er is geen woord van waar. Van de eerste tot de laatste noot is het thrash wat de klok slaat.

Wat dat betreft had de band ook uit het Duitse Rührgebied kunnen komen, alwaar vakbroeders (en ongetwijfeld grote voorbeelden) wonen. Judge And Jury gaat lekker fel van start en heel even bekruipt me de angst dat Wyruz in de eerste drie nummers zijn kruit heeft verschoten. Gelukkig is deze angst ongegrond, want deze cd weet tot het eind toe te boeien.

In Wither maken de typische thrashy vocalen plaats voor een cleane stem. Dit maakt dit nummer de spreekwoordelijke vreemde eend in de bijt. Het daaropvolgende titelnummer bevat tegen het eind enkele samples met betrekking tot de rechtspraak. Hoewel aardig gevonden en aansluitend bij het thema van het nummer, haalt het de vaart er wel even uit. Gelukkig gaat het daaropvolgende In Hell extreem snel van start en leidt dit nummer een sterk einde van een sterke cd in.

Er wordt weleens gespeculeerd hoe lang de grote Duitse thrashbands nog door kunnen gaan. Twee van hen heb ik de afgelopen twee maanden live gezien (Kreator en Destruction) en een andere heeft net de beste cd sinds jaren afgeleverd (Sodom). Maar mochten zij er de komende jaren de brui aan geven, dan staat Wyruz te trappelen om het stokje van hen over te nemen. Met Judge And Jury doet de band een goede poging genoemde bands naar de kroon te steken.

 

wyruz-350

Label:

Battlegod Productions

Tracklisting:

 1. Carved In Stone
 2. Cripple The Slaves
 3. The Final Sigh
 4. Limitations
 5. Not The Enemy
 6. Wither
 7. Judge And Jury
 8. In Hell
 9. Desolation
 10. Fury
 11. Public Enemy
 12. So Serenity
 13. Scars

Line-up:

 • Vegar Larsen – Vocalen, gitaar
 • Kim Nybakken – Gitaar
 • Atle Sjørengen Johannessen – Bas
 • Kenneth Skårholen – Drums

 

Links: 

Score: 80/100