Wrath Of Echoes – A Fading Bloodline

Een maand geleden kreeg ik de Canadese occulte doomformatie Doom’s Day, met het album The Whore, voor de kiezen om te recenseren. De sound werd vooral gekenmerkt als een ode aan klassieke doomlegendes, zoals onder andere Cathedral en Candlemass, maar ook de  invloed van grootheden als Iron Maiden en Mercyful Fate werd niet onbetwist gelaten. Hoe anders is het debuut van Wrath Of Echoes met de EP A Fading Bloodline. En dan te bedenken dat maar liefst drie bandleden van deze melodische doom/deathband óók deel uitmaken van datzelfde Doom’s Day. Drummer Dominique Verreault vervult nog steeds dezelfde rol, maar Patrick Gauvin heeft zijn basgitaar voor een zessnarig doommonster ingewisseld. En ook Dominic St-Laurent heeft zijn gitaar opgepakt om zijn rol als leadzanger achter te laten bij Doom’s Day.

Als dag en nacht, zo zijn de beide bands met elkaar te vergelijken. Waar The Whore bestond uit klassiek rockende, catchy doom, schotelt Wrath Of Echoes op A Fading Bloodline een portie depressieve ellende voor – zie het artwork -, verpakt in een vijftal uitstekende nummers. De vergelijking met Swallow The Sun, die bij de behorende promotekst bijgevoegd werd, is zeker niet uit de lucht gegrepen. Neem bijvoorbeeld het instrumentale intro As The Sun Sets en het opvolgende titelnummer van A Fading Bloodline: melodische gitaarpartijen, brute vocalen en onheilspellende en ijzige klanken van een toetsenist zijn ook hier van de partij.

The Apostel Meadows wordt nog even voorzien van een orkestraal sausje, terwijl Weight Of Time het eerste nummer is waar ook clean op wordt gezongen. De zang van David Habon doet me in deze variant behoorlijk denken aan Nick Holmes van Paradise Lost. Afgesloten wordt met het zelfgetitelde nummer Wrath Of Echoes, dat kan worden omschreven als een kruising van Paradise Lost, Swallow The Sun en een flinke dosis Insomnium. De heren eindigen het nummer met het zingen van de zin “We are the wrath of echoes.’’. Daarmee hebben de Canadezen zich voortreffelijk voorgesteld en lijkt Wrath Of Echoes mij klaar voor een verovering met een volwaardige plaat. Na het horen van deze uitstekende EP, kijk ik er al naar uit!

Label:

PRC Music, 2017

Tracklisting:

  1. As The Sun Sets
  2. A Fading Bloodline
  3. The Aphostel Meadows
  4. Weight Of Time
  5. Wrath Of Echoes

Line-up:

  • David Habon – Keyboard, Vocalen
  • Patrick Gauvin – Gitaar
  • Dominic St-Laurent – Gitaar
  • Dominique Verreault – Drums
  • Benoit Chapados – Bas

Links:

Geef een reactie