Worst Doubt – Extinction

Parijs is de laatste jaren veelal negatief in het nieuws. Staat de Franse hoofdstad in politiek opzicht niet in brand, dan fikt er vanwege restauratiewerkzaamheden wel een eeuwenoude kerk af zoals twee jaar geleden. Toch heeft de prachtige stad ook genoeg moois te bieden. Op muzikaal gebied herbergt Parijs nog steeds een invloedrijke hardcoreband, namelijk Kickback. Het gezelschap wist met zijn snoeiharde en ongepolijste muziek aardig naam op te bouwen in de jaren ’90, niet alleen op Europees niveau maar ook in Amerika. Naast L’Esprit du Clan zijn er nadien nog wat Franse bands geweest die in het kielzog volgden waarna het een tijd rustig bleef. De laatste jaren staat er weer wat nieuwe aanwas op waaronder dit Worst Doubt dat met Extinction voet aan wal probeert te krijgen.

Alsof de eerste zinnen van bovenstaande alinea garant staan voor een overtuigend en ruig resultaat, want Worst Doubt zet met deze vuige pot hardcore die is uitgebracht door BDHW Records, een goede stap omhoog op de kwaliteitsladder. Na de intro trapt het gezelschap af met een kickstart van jewelste en blijft het tempo gedurende de negen overige tracks lekker hoog. Extinction is een typische hardcoreplaat met heavy gitaarriffs, moddervette breaks en robuuste vocalen. Ondanks de eenvoud en lichte voorspelbaarheid komen Dehumanized, Extinction en Crushed vooral erg krachtig uit de verf. De ritmesectie zorgt met groovende tempowisselingen continu voor een stabiel fundament en in sommige gevallen horen we zelfs wat bijpassend soleerwerk. Liefhebbers van tragere death metal zouden daardoor ook goed uit de voeten moeten kunnen met Worst Doubt. Met een gemiddelde, korte speelduur van de nummers blijft er weinig ruimte over om met je gedachte af te dwalen. Eer je er erg in hebt zijn de 24 minuten aan muzikaal plezier alweer voorbij namelijk.

Het is vooral de bruisende energie en overtuigingskracht waarmee Worst Doubt zijn hardcore brengt waardoor het de grijze middenmoot ontstijgt. De continu dreigende gitaarakkoorden, het strakke drumwerk, bij tijd en wijle wat gangvocalen om de sfeer te versterken maar vooral een hoog tempo met veel afwisseling, maakt dat Extinction naast een makkelijke verteerbaarheid ook beklijft als de beste. Het album eindigt zelfs met de twee sterkste tracks, namelijk The Tormentor en Filth In The Wound. Het is alweer even geleden dat we zulke dansbare en swingende hardcore binnenkregen op de redactie en het is moeilijk om stil te blijven zitten. Missie glansrijk geslaagd dus. Liefhebbers van energieke bands als Kickback, Trapped Under Ice, Nasty en Everybody Gets Hurt zouden aan deze tekst genoeg moeten hebben. Supporten die handel, moshen door de huiskamer en laten we vooral hopen dat we deze klanken snel live mogen beleven. Dit smaakt naar meer! Allez allez Paris.

Score:

82/100

Label:

BDHW Records, 2021

Tracklisting:

 1. Intro
 2. Dehumanized
 3. Imposters Reign
 4. Extinction
 5. Despise Death
 6. Path Of The Blind
 7. Crushed
 8. Untitled
 9. The Tormentor
 10. Filth In The Wound

Line-up:

 • Hugo Zerrad – Vocalen
 • Emile Bailay – Gitaar
 • Antoine Villard – Gitaar
 • Maximilien Meunier – Basgitaar
 • Dylan Hyard – Drums

Links: