World Decay – Blackened Soil

Thrash metal uit Diepenbeek, België. Dat is zo ongeveer het enige dat ik op voorhand aan informatie kan geven over World Decay. De band hoopt daar verandering in brengen met de EP Blackened Soil die eerder dit jaar verscheen.

Nog geen kwartier duren de vier nummers op deze EP in totaal, maar het smaakt wat mij betreft naar meer. De Belgen klinken als een agressiever broertje van Power Trip. Dat komt voor een groot deel door de zang dat net wat rauwer klinkt dan die van de helaas veel te vroeg overleden Riley Gale. Muzikaal knalt World Decay lekker je oren in met fijne riffs en melodieën waarbij je bijna wel genoodzaakt bent om te headbangen. De airgitaar wordt hier regelmatig tevoorschijn gehaald bij het luisteren naar de nummers op Blackened Soil.

Het is voor mij onmogelijk om één nummer aan te wijzen die boven de rest uitsteekt. Het niveau ligt hoog namelijk. Liefhebbers van crossoverthrashmetal in de stijl van Power Trip gaan World Decay goed in de gaten houden. Check de video in dit artikel en vergeet niet om een fysiek exemplaar te bestellen bij de band om ze te steunen! Deze EP smaakt naar meer in ieder geval.

Label:

Eigen Beheer, 2022

Tracklisting:

  1. Blackened Soil
  2. Queen of Ice
  3. Serpent’s Bite
  4. No Merc

Line-up:

  • Bryan Heremans – Drums
  • Dries Schouteren – Gitaar
  • Ben Vervoort – Zang en basgitaar

Links: