Woods Of Desolation – The Falling Tide

De heer D. is het meesterbrein achter deze Australische blackmetalband met een post-blackmetalvulling en een behoorlijke atmosferische korst. Torn Beyond Reason (2011) was een pareltje, net als As The Stars uit 2014. En nu komt dit Woods Of Desolation met The Falling Tide via het Franse Season Of Mist! Waar D. op de vorige platen nog alles grotendeels zelf deed, heeft hij met Vlad (Windswept, Drudkh) al een poosje een medestrijder gevonden. Vlad levert op deze plaat opnieuw wat keyboardlijnen aan, net als wat drumpartijen. Zes jaar wachten is lang, maar als de heer D. dan opnieuw met een plaat komt, wordt je net als de vorige keren compleet weggeblazen. Misschien verklap ik al te veel nog voor dit schrijven goed en wel geschreven of beëindigd is. The Falling Tide is een wereldplaat geworden, een schijf voor één ieders jaarlijst. Waarom? Ahja, dat moet ik je nog even duidelijk maken…

De heer D. heeft een patent op eerder lang uitgesponnen nummers die niet al te vol worden gestopt met gitaarthema’s. Gitaarthema’s die dan weer breekbaar en fragiel, dan weer stevig en robuust overkomen. Hij is een geboren emotionele verteller. Een verteller waarbij je de indruk krijgt dat de pijn en de smarten vanuit zijn eigen leven bijzonder goed door middel van zijn stembanden maar ook door middel van zijn geniale muziektoetsen tot leven komen. De muziek van Woods Of Desolation is puur en alzo dus volledig doorleefd, doorzeefd ook, met melodielijnen die elk type traan rollend op je wang, op gepaste wijze kan wegvegen. Luister naar die adembenemende partijen die het einde inluiden van Beneath A Sea Of Stars. Neem de dynamieken in je op waarmee Illumination van start gaat. Het lijkt wel of de voorzichtige keyboardpartijen als een lichtend pad, je de weg tonen naar Verlichting in één of gene vorm. Beleef de golvende emotionaliteit in het titelnummer, The Falling Tide. Een nummer dat in zich een heerlijke gitaarlijntje heeft verstopt gekregen.

Ik eindig op de wijze waarop ik was begonnen. De heer D is het meesterbrein achter dit Woods Of Desolation. Niet zo maar een blackmetalband met een post-blackmetalvulling en een behoorlijke atmosferische korst, maar een blackmetalband die meesterlijke muziek maakt. Als deze niet op je persoonlijke jaarlijst staat, kom ik persoonlijk je oren uitspuiten en verwijder ik alle smeerpijperij in je gehoorgang op lieflijke wijze met mes en vork.

Score:

90/100

Label:

Season Of Mist, 2022

Tracklisting:

  1. Far From Here
  2. Beneath A Sea Of Stars
  3. Illumination
  4. The Falling Tide
  5. The Passing…
  6. Anew

Line-up:

  • D. – Zang, alle instrumenten
  • Vlad – Drum, keyboard (sessie)

Links: