Wolvenbloed – Verleden Tijd

Wolvenbloed – Verleden Tijd
Zwaertgevegt Records, 2015

Het Nederlandse Wolvenbloed is een samenwerking tussen een blackmetalgitariste en een deathmetalgitarist. Bij zo’n samenwerking is het de vraag welke kant het kwartje opvalt. Wordt het blackmetal met een deathmetal randje of net andersom.

Het antwoord op deze vraag is minder zwart-wit te beantwoorden omdat het tempo op deze ep vrij laag ligt en er daarmee flink wat (funeral)doom-invloeden in zitten. Daarnaast leunt het allemaal veel op blackmetal. Het eerste wat dit duidelijk maakt is de productie. Het klinkt allemaal vrij wollig en underground.

De doom-invloeden komen naar voren doordat er vrij lange nummers op Verleden Tijd staan waarbij de gitaren hun repetitieve riffs uitwaaien over de trage drums. Het zorgt voor een sfeer die erg naargeestoig overkomt. Dat lijkt het doel en wordt in ieder geval behaald. Tekstueel gezien haalt men inspiratie uit de Nederlandse historie uit de periode 1300 – 1700, zeg maar de late middeleeuwen dus.

De vijf nummers op Verleden Tijd en Wolvenbloed in het algemeen kan gezien worden als een aanwinst voor de scene en is interessant voor blakcmetal-liefhebbers die ook de tragere (doom) kant aankunnen. Het debuut van Wolvenbloed komt in eerste instantie alleen uit op tape maar men is op zoek naar een label om het ook op cd uit te brengen. In de gaten houden, dit project.

Tracklisting:

Wolvenbloed - Verleden Tijd

  1. Anne Hendricks 1571
  2. Galgefenne
  3. Ter Dood Veroordeeld
  4. De Radstaken
  5. Dageraad Van Mijn Einde

Line-up:

  • Sarathan – Vocalen, gitaar, drums
  • Obscura – Basgitaar

Links: