Wolfmare – Whitemare Rymes

Wolfmare – Whitemare Rymes
CPP Records, 2008

Het Russische folk metal gezelschap Wolfmare is tot stand gekomen na het samensmelten van twee locale bands, de een speelde folk, de ander metal. Dit sprookje uit het land van ijs, kou en sneeuw kreeg een vervolg toen de band, destijds nog onder de naam Wolfsangel, het eerste album Widdershins uitbracht, dat overigens nooit de Russische grens heeft overschreden. In 2007 nam het acht-koppige gezelschap onder de nieuwe naam Wolfmare het album Whitemare Rymes op en werd opgepikt door CPP Records, die het werk nu op de Europese markt brengen. Tijd voor folk metal met een wodkatwist!

Want zo valt de muziek van Wolfmare het beste te beschrijven. Het gezelschap heeft de nodige raakvlakken met het Zwitserse Eluveitie, zowel op muzikaal als vocaal gebied, maar geeft het geheel een meer Oost-Europese draai. Grunt en cleane mannelijke vocalen worden gecombineerd met een heel aardige vrouwenstem, wat evenals bij hun Zwitserse tegenhangers prima uitpakt. Op het gebied van zwaar metaal begeven deze Russen zich in aanmerkelijk rustigere regionen, met meer ruimte voor akoestisch gitaarspel. Het geeft de muziek een lichter karakter dat goed past bij de violen, cello’s, fluiten en het vocale gedeelte van de band. Een lekkere sound dus.

Wolfmare slaagt er met Whitemare Rhymes in om een sterk folk metal album neer te zetten. Ondanks dat Eluveitie vooruit geschoven is door hun label als het nieuwe fenomeen binnen de folk metal, deze Russen kunnen er ook wat van. Als folk metalliefhebber moet je deze plaat zeker checken!

Tracklist:Wolfmare

 1. The Ballad of Jolly Hangman
 2. In Taberna
 3. The Hall of Mirrors
 4. Widdershins Song
 5. Schattentanz
 6. Mother Moose Jig
 7. Shine
 8. Mourning of the King
 9. Web of War

Line-up

 • Dmitri Petras – Bass, Vocals
 • Iana Nikulina – Keyboards, Vocals
 • Stas Matveyev – Guitar
 • Max Znaevski – Drums, Percussions
 • Alex “Mcreddin” Redin – Vocals
 • Lyba Maslova – Cello, Vocals
 • Dmitri Yakovlev Bagpipe, Pipes, Mandolin, Whistles, Percussions
 • Maxim Zhupikov – Violin

Links